Duyn en Daelseweg 12
5391EE
NULAND
tel. 073-5327257

De wedstrijd van de week op 073voetbal was de derby tussen Nulandia en RKKSV. Derby’s zijn meestal wedstrijden op zich, waar het publiek zich zeker zal laten gelden. Helaas bleef het aan de zijkant rustig vanwege de bekende maatregelen. Jammer ook, omdat er vanaf de 3de minuut al gejuicht kon worden. Tom van de Ven kopte na een op maat gegeven voorzet door Gijs de 1-0 al binnen. De dug out zat nog na te genieten toe de 2-0 alweer binnen viel. Het was wederom Tommie die de keeper verschalkte. Dit keer met een streep rechtdoor naar de linker onderhoek. RKKSV was niet in staat om tegenstand te bieden. Van links als zowel van rechts kwamen de geelzwarten er telkens door. In  minuut 25 was het Coen die door de verdediging brak, maar binnen de 16 ten val werd gebracht. Geert, die zijn  eerste minuten in deze competitie maakte na een langdurige blessure mocht vanaf elf meter aanleggen en verzaakte niet. Nog voor de rust kwam de 4-0 op het bord door een schot van Mark Ruijssenaars.

Voor Nulandia-coach Marc van Delft en zijn zoon Sergio was de derby tussen Nulandia en RKKSV extra speciaal. Sergio kwam na rust als invaller binnen de lijnen bij RKKSV. “Als ik had gescoord dan had ik voor de neus van papa wel even gejuicht”, vertelde hij. Maar vader Van Delft stapte als winnaar van het veld. Na rust leek al snel de 5-0 te vallen, echter dat doelpunt Tom van de Ven werd afgekeurd. Nulandia was negentig minuten lang heer en meester op het eigen veld. Tom maakte alsnog de 5-0. Het was waarschijnlijk ook de mooiste die hij ooit gemaakt heeft. Met een bekeken indraaiende lob vanaf de achterlijn liet Tom, alias Tommus, Maonus, Venne, enz. enz. , de keeper verbaasd achter en mocht ie de wedstrijdbal mee naar huis nemen.

Wat de toekomst van de competitie gaat worden weten we nog niet, maar houd de website van Nulandia in de gaten en wellicht kunt u ook de volgende keer in ieder geval via een livestream de wedstrijd volgen.