Dorpsstraat 35
4012BE
KERK-AVEZAATH
tel. 0344-681523

Vandaag de Maas en Waal over naar Kerk-Avezaath in Gelderland voor de wedstrijd tegen de Teisterbanders. Een stugge ploeg die uit de vorige 2 wedstrijden 4 punten binnen haalde dankzij 2 late doelpunten. Van te voren hadden we al een poster via de whatsapp mogen ontvangen dat het die middag feest zou zijn in hun kantine. Hier was ook voor de wedstrijd gezorgd voor flink wat vuurwerk, zodat de wedstrijd iets later begon.

Of het aan het zware veld lag, gras was nogal lang, of dat we niet scherp genoeg begonnen weet ik zo niet, maar de eerste helft verliep zeer moeizaam. Veel passes die te kort of onzuiver waren en de kansen die we kregen werden niet benut. Een kopbal van Stef werd wel heel knap uit de linkerbovenhoek geplukt door de keeper van de blauw-witten. Kortom het veldoverwicht was er wel, maar we verzuimden het om dit om te zetten in doelpunten.

De 2de helft ging een stuk beter. Er was continu druk op de goal van de Teisterbanders. De tegenstander kwam nog maar mondjesmaat op onze helft. Meestal door lange ballen, maar daar wist de verdediging wel raad mee. In de 77ste minuut bleef Tom rustig voor de goal en kon eindelijk de 0-1 binnen schieten. Daarna ging Teisterbanders opportunistisch voetballen en werd het nog effe spannend. De drie punten gingen echter mee naar Nuland. Maar niet voordat we nog enkele kannetjes hadden genuttigd.

We zijn niet goed uit de voorbereiding gekomen, het kan nog echt beter. Wél hebben we nog de nul, dat zegt ook wel iets”, aldus de trainer Marc van Delft.

Volgende week krijgen we Wilhelmina op bezoek. Of die voltallig zijn weten we niet, maar FC Den Bosch hoeft dan niet te spelen dus………