Nulandia JO15-1 kampioen!

17 mei 2022 21:00

Afgelopen weekend heeft Nulandia JO15-1 het kampioenschap op overtuigende wijze binnengehaald. Na een knappe 2e plaats in de najaarscompetitie in het eerste deel van het seizoen 2021-2022 is het seizoen in stijl afgesloten door nu in de voorjaarscompetitie kampioen te worden!

Nuland, 14-5-2022; met nog twee wedstrijden te gaan was het noodzakelijk om er minimaal één te winnen om, zonder enige afhankelijkheid van het resultaat van de tegenstanders, het kampioenschap binnen te halen.

Deze dag stond een thuiswedstrijd tegen Schijndel/ DE WIT JO15-2JM gepland en wat is er mooier dan op het eigen sportpark kampioen te kunnen worden.  Bij aanvang van de wedstrijd stonden de koppies gespannen en dat er sprake was van lichte kampioensstress was in de eerste 5 minuten van de wedstrijd te merken, het spel was wat rommelig en onrustig. Dit was echter van korte duur want Nulandia kwam al snel weer in het vertrouwde spel en er werd weer goed en snel combinatiespel gespeeld. Na 12 minuten opende Sander de score nadat Siem zich met een geweldige lichaamsschijnbeweging had vrijgespeeld en Sander met een keurige pass vrij voor de keeper zette.

Van spanning was geen sprake meer en Nulandia zette door met goed voetbal. Enzo kreeg in de 26e minuut de bal op het middenveld, dribbelde op en met een prachtige steekpass tussen 2 linies door en met exact de juiste snelheid stond Joris schuin voor het doel oog in oog met de keeper van Schijndel… koelbloedig werd deze kans verzilverd. 2 – 0.

Het was voor het aanwezige publiek wel duidelijk dat Nulandia ook vandaag een maatje te groot was voor de tegenstander en dat het toch niet meer mis zou kunnen gaan.

Net voor rust kreeg Schijndel op het middenveld een vrije trap die nog éénmaal de 16 in werd gepompt om wellicht iets te forceren. Echter op rand 16 won Bram Verstegen het kopduel waarna Rick snel via Yannick de bal bij Sander op het middelveld kreeg, hij stuurde Joris op rechtsbuiten de diepte in die aansluitend de mee gesprinte Bram Langens vrij voor de goal vond en de keeper kansloos achterliet. 3 -0.

Ruststand 3 -0.

De tweede helft zorgde nog even voor een spannend moment aangezien Nulandia een penalty tegen kreeg vanwege een botsing met de aanvaller van Schijndel… Marijn probeerde er alles aan te doen om de penalty nemer van zijn stuk te brengen, het werkte de bal ging op de paal en de 0 bleef op het scorebord.

In de 58e minuut zorgde Sander met een 1 op 1 voor de uiteindelijke einstand, de trainers konden ontspannen. Het doel was bereikt, kampioen worden voor trainer Marco Meulendijk die ons aan het begin van seizoen helaas is ontvallen. Een mooier gebaar kon niet gemaakt worden!

Na 70 minuten maakte scheidsrechter Theo van de Biezen een einde aan de wedstrijd en kon het feest beginnen!

John, Harold, Mitchel en Bas bedankt voor jullie inzet als trainers van deze mooie groep!

Nulandia bedankt voor een prachtige huldiging in de kantine, dit was echt kampioenwaardig!

Tribe, de shirtsponsor van de JO15-1, bedankt voor jullie betrokkenheid!

En als laatste Marijn, Jorg, Jordi, Rick, Bram V, Jurre, Joris, Job, Enzo, Yannick, Siem, Niels, Sander en Bram L. bedankt voor de mooie wedstrijden die jullie gespeeld hebben. Jullie hebben de trainers, ouders en overig publiek vaak enorm laten genieten! Ga allemaal zo door en op naar het volgende succes!