Nulandia JO8 naar het NK !

6 januari 2020 10:00

Afgelopen zondag 5 januari stond het talententoernooi bij JVC op het programma voor Nulandia JO8. Met een selectie van 8 jongens (Bas Vermeulen, Jibbe van Nistelrooij, Luuk Hanegraaf, Salahdine Demnati, Sem van Lokven, Sep Clement, Ties Bosch en Wes van Nistelrooij) reisden we af naar Cuijk.

De 1e poulewedstrijd speelde we tegen Vitesse’08. Waarschijnlijk omdat er nog niet eerder met deze 8 jongens samen is gevoetbald begon JO8 wat onwennig en stond het achterin positioneel niet goed. Binnen 5 minuten stonden the boys met 0-2 achter. Daarna begon het heerlijk te lopen, met werkelijk een fantastische knal van 15 meter joeg Salahdine de bal in de kruising, 1-2. Wat een beauty van een goal!! De inhaalrace werd ingezet. De scheidsrechter hielp ons daarna onbedoeld een handje door, vanaf de middellijn te beoordelen, dat een bal die volgens ons niet over de lijn was, als doelpunt te zien…2-2. In de 2e helft lieten onze jonkies zien wie er de betere waren. Hierbij mag de verlossende 3-2 wel eventjes worden uitgelicht door een mooie aanval over links, technisch voorzetje van Jibbe, panklaar voor Sem die de bal hard tegen de netten jast..3-2! Dat doelpunt gaf Sem vleugels, vanaf de aftrap veroverde hij meteen de bal, zette sterk door en knalde Sem de bal weer tegen het netje. De winst was binnen, 4-2 eindstand!

De 2e poulewedstrijd was tegen Marvilde. Dit was een erg sterk team waarin veel fysieke duels voorkwamen, iets nieuws voor onze jongens wat ze in de competitie nog niet vaak hebben tegen gekregen. JO8 moest achteruit en kwam terecht met 0-1 achter. Maar net voor rust pegelde Wes van Nistelrooij een vrije trap heerlijk onder de lat in de goal, de 1-1 stond op het scorebord. Het was daarna echt vechten voor elke bal, elk duel was hard en vereiste veel kracht voor ze. Keeper Luuk Hanegraaf hield JO8 daarna in de race met een paar goeie reddingen. Halverwege de 2e helft was het Jibbe van Nistelrooij die ineens alleen op de keeper af mocht komen, hij stuurde zo rustig de keeper het bos in, keeper duikt naar rechts, Jibbe schiet de bal links naast de keeper in de goal…de beweging lijkt o zo simpel, maar het was zo mooi! Puur genieten! Beetje tegen de verhouding in 2-1 voor. Geen Nulander die dat erg vond. Maar uiteindelijk bezwijken onze 7-jarige toppers toch onder de druk van sterk Marvilde en wordt het 2-2. Dit was ook de eindstand.

De 3e poulewedstrijd was tegen Estria. Deze 1e helft was een genot voor het oog, dit was de beste helft van JO8. Er werd onder aanvoering van Sep Clement goed druk gezet, sterk op de man verdedigd, en met felle faire duels lieten onze boys Estria gewoon geen kans. Het was de helft van Bas Vermeulen die met 2 hele sterke doorgezette acties de 1-0 en 2-0 maakte. Nulandia JO8 ging door met voetballen, het was Jibbe die de 3-0 maakt. De 4-0 was er eentje uit het boekje…via een 1-2tje een mooie aanval over rechts opgezet door Salahdine, een voorzet volgt en het is Wes die in één keer de bal op zijn slof neemt en de 4-0 maakt. Applaus van de toeschouwers tot gevolg, weer genieten! Na een lovende speech in de rust van de coaches ging JO8 vol door in de 2e helft. Echter nu stroopte het spel een beetje en bleef het lang 4-0, op de valreep scoorde Estria nog de 4-1. De finale was bereikt!!

In de finale mochten we weer aantreden tegen het fysiek sterke Marvilde. Het was inmiddels ook wat drukker geworden langs de lijn. Ook enkele opa’s en oma’s waren nog naar Cuijk gekomen om hun kleinzoon aan te moedigen in de finale! Maar net zoals in de poulewedstrijd was ook nu Marvilde net wat sterker in de 1e helft. Nulandia gaf deze wedstrijd wat beter tegenstand, onder aanvoering van de sterk spelende Ties Bosch, gaf de verdediging eigenlijk geen kansen weg. Helaas kwamen we via een goeie tegenaanval toch met 0-1 achter. Net voor rust was het een wat onzekere uitworp van de keeper van Marvilde die Wes genadeloos afstrafte ..1-1! 2e helft was een beetje hetzelfde beeld als de 1e helft…keihard moeten werken, veel fysieke duels, bikkelen en nog eens bikkelen. Het was mooi om naar te kijken. Helaas kwamen we met 1-2 achter. Maar door doorzettingsvermogen knokte Nulandia zich terug in de wedstrijd door een doelpunt van Jibbe werd het 2-2! De wedstrijd leek op penalty’s uit te draaien, maar de no. 14 van Marvilde dacht daar 1 minuut voor tijd helaas anders over en knalde de bal onhoudbaar tegen onze touwen…2-3, dit was ook de eindstand.

Doordat onze JO8 de finale gehaald hebben, hebben ze met dit prachtige resultaat een ticket gekregen voor het NK voor teams JO8!!! Dit NK zal worden gehouden op 6 juni in Leeuwarden. Leiders, ouders en grootouders zijn enorm trots op dit geweldige prestaties van deze 8 kanjers!