Nulandia JO12-1 kampioen!

22 oktober 2022 9:15

Onze JO12-1 is het seizoen waanzinnig goed begonnen en konden dit afgelopen zaterdag bekronen met het kampioenschap in de 1e fase.

Een gelijkspel zou genoeg zijn voor de titel echter is dat niet waar je voor gaat met een thuiswedstrijd met veel familie en vrienden langs de lijn. De spanning bij de jongens was voelbaar voor aanvang van zo’n belangrijke wedstrijd tegen een gemotiveerd JVC Cuijk JO12-1JM.

De opkomst was groots, met applaus, vlaggen en een erehaag van de tegenstander. Nogmaals dank aan JVC Cuijk, want dit was erg bijzonder en erg sportief!

Nulandia startte wat onrustig maar ondanks een rommelige start waren de eerste kansen voor onze jongens. Helaas werden deze kansen niet verzilverd en het eerste kwart eindigde in 0-0. De wetten van het voetbal zijn keihard, wanneer je zelf de kansen niet maakt dan krijg je vaak het tegenovergestelde. Dit was ook in deze wedstrijd het geval, JVC Cuijk kwam meer in de wedstrijd en daar waar de eerste kans nog keurig gered werd door onze keeper Luke werd het iets later toch 0-1, het zal toch niet gebeuren?

Gelukkig herpakte Nulandia zich snel en met een prachtige actie zette Lars de 1-1 op het scorebord door de keeper uit te spelen. Wat een rust moet je dan hebben!! Het vertrouwen was terug en al snel werd het 2-1. De vele toeschouwers zagen weer het vertrouwde combinatiespel en met de rust was het 3-1 voor Nulandia. Na rust ging het goede voetbal verder en liep de score snel op tot 8-1. Belangrijker in deze fase was het inbrengen van onze gastspelers Ties en Sem. Zij hebben ons, samen met Bram, als spelers van de JO11-1 uit de brand geholpen bij eerdere wedstrijden toen we door blessures te weinig spelers hadden. Dus ook zij hebben bijgedragen aan dit aanstaande kampioenschap! Zowel Sem als Ties hebben deze wedstrijd zelfs een doelpuntje mee gepikt. Top mannen!

Het laatste kwart werden nog drie doelpunten gemaakt en het was wachten tot de scheidsrechter af ging fluiten…. En ja hoor daar was het fluitsignaal na 60 minuten voetballen en wat was de vreugde groot op het veld. Luke, Gijs, Rens, Lukas, Jop, Tygo, Tijs Lars, Scott, Sem en Ties sprongen elkaar in de armen en al snel werd het publiek langs de lijn bedankt voor de aanmoediging.

Na een klein feestje in de kleedkamer stond een grootse huldiging te wachten in de kantine, want als er één ding is waar we bij Nulandia zeker in uitblinken is het in het huldigen van kampioenen! Met een prachtig onthaal werden alle spelers één voor één met een persoonlijk woordje naar voren geroepen en mochten ze plaats nemen op de grote tafel in de kantine.

Onze nieuwe shirtsponsor Sellenra had voor alle spelers nog een medaille als aandenken.

Na deze verrassing was het dan eindelijk tijd voor het uitreiken van de kampioensschaal!

Het feestje ging nog even door in de kantine en wat hebben de mannen genoten van deze dag. Iedereen hartelijk dank voor de aanwezigheid en hopelijk zien we jullie ook weer in de 2e fase.