Nulandia wint de 3e editie van de Maasdonk Cup

18 augustus 2020 8:00

De 3e editie van de Maasdonk Cup was een prooi voor Nulandia!

Het was natuurlijk even de vraag of de anderhalve meter afstand te handhaven is bij een dergelijk toernooi. De complimenten hiervoor aan Nooit Gedacht. Zij hadden het goed georganiseerd en een duidelijk protocol opgesteld om alles op rolletjes te laten verlopen.

Na een week waarin we de eerste 4 trainingen van het seizoen afwerkten, mochten we eindelijk weer het veld op voor wat echte wedstrijden.

Nulandia 1
Goed voorbereid is het halve werk. Daarom werd er voor de wedstrijd flink gehydrateerd, oftewel veel vocht naar binnen genomen. De eerste wedstrijd was tegen de gastheren uit Geffen.  Een gelijk opgaande wedstrijd waarin we op voorsprong kwamen door een perfect uitgevoerde counter.  Helaas was het Nooit Gedacht die na een discutabele ingooi de stand alsnog gelijk kon trekken. Er was geen klasse verschil waar te nemen, wat ook gold voor de 2de wedstrijd tegen EVVC. Voor de rust stond er al een 2-0 voorsprong op het bord. Tijdens de verfrissende stortbui kwamen de groen witten terug naar 2-1, maar konden niet echt een vuist maken. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld en de volgende 3 punten waren dus binnen.

Nulandia Vr1
De eerste wedstrijd speelden we tegen Nooit Gedacht Vr1, een tegenstander uit de hoofdklasse, wat toch wel een zware tegenstander voor ons is. De eerste helft stonden we al met 5-0 achter. Maar de drinkpauze heeft ons goed gedaan: hierna had Nooit Gedacht niet meer gescoord. Wij ook niet, dus een ruime overwinning voor Nooit Gedacht.
Direct hierna de wedstrijd tegen EVVC. Het spel ging over en weer. We troffen een enorme onweersbui, die ons uiteindelijk toch een doelpunt opleverde: 1-0. We sopten in onze schoenen, maar kwamen zeer tevreden met 3 punten van het veld.

Nulandia 2
Het 2de begon lekker in de zon op het terras in Geffen met een watertje om de wedstrijd van ons eerste af te kijken tegen Geffen. Daarna gingen we ons prepareren voor onze eigen wedstrijd tegen Nooit Gedacht. Toen was er een verfrissende bui en waren we meteen wakker geschud en maakten al gauw de 1-0 en niet zo lang daarna ook de 2-0 waarmee we deze wedstrijd ook eindigden.  Een goed begin!  Daarna moesten we meteen weer aanrukken tegen EVVC. We begonnen niet zo best aan de wedstrijd en kwamen met 1-0 achter. We herpakten ons en maakte de 1-1 daarna ging het mis en scoorde Vinkel twee maal en werd het 3-1. We missen daarna nog een pingel maar gooiden “de Peer” als stormram in de spits, waarna we de 3-2 scoorden en kort daarna, vlak voor het einde ook nog de 3-3. Uiteindelijk toch een goede uitslag.

Nulandia 3
Vanaf minuut 1 hadden we EVVC in onze 1e wedstrijd onder druk. Al snel kwamen we op voorsprong door een mooie stift van Guus van Loon. Frank v.d. Ven en Rens Korsten bepaalde de ruststand op 3-0. Na rust werd er niet doorgedrukt en kon EVVC een tegendoelpunt maken. Een verdwaalde voorzet van Paul zorgde ervoor dat de eindstand 4-1 werd.
Tegen Nooit Gedacht was hetzelfde beeld als in de eerste wedstrijd tegen EVVC. Enig verschil was dat er tegen Nooit Gedacht geen kansen weggeven werden. Noud Kwaks scoorde een hattrick en wederom een verdwaalde voorzet van Stan maakt een 4-0 overwinning.

Zo was de Maasdonkcup weer in handen van Nulandia. Prima begin van het seizoen!