8 - 4

Nulandia JO10-2

3e klasse 12

11 november 2017 8:30

Het was erg vroeg vandaag en vertrokken al om 7:15 uur vanaf Nulandia naar vv Woudrichem waar we moesten voetballen om 8:30 uur. De jongens waren lekker warm gelopen en klaar voor de wedstrijd, echter de scheidsrechter bleek nog niet aanwezig te zijn. Met een vertraging van 10 minuten begonnen we dan eindelijk aan de wedstrijd. We begonen met de wedstrijd en namen snel het heft in handen met een paar goede combinaties. Na enkele minuten kreeg Rik de bal en liep snel richting doel en met een geplaatst schot schoot hij de bal in de korte hoek van het doel, 0-1. Dat begon lekker. Toen bleef de bal rondgaan tussen beiden teams. Na enkele minuten kwam de bal in de buurt van ons doel en de tegenstander schoot de bal langs Tim. Jammer, 1-1. Een paar minuten kwam de tegenstander op voorsprong door knullig verdedigen, 2-1. Even later kwam de tegenstander weer goed op en schoot de bal op doel en Tim kon de bal helaas niet weg werken, 3-1. Dit ging niet goed. De tegenstander bleef druk uitoefenen op ons doel maar een onderschepping van ons zorgde er voor dat we razend snel omschakelden en de bal weer bij Rik kwam, hij twijfelde niet en schoot de bal in het doel, 3-2. De tegenstander pikte na de aftrap meteen de bal op en counterde richting ons doel, Tim greep goed in en maakte de aanval onschadelijk.

Vlak erna was het rust.Waar we normaal 5 min pauze namen en wat dronken op het veld, vertrok de tegenstander naar de kleedkamer en ook de scheidsrechter ging weg. Daar stonden we dan verbaasd op het veld achterblijvend. Na 15 minuten kwamen ze weer terug en begonnen we aan de 2e helft.

Meteen gingen we erop en we pakten snel de bal af van de tegenstander. De bal ging naar Rik en die speelde de bal op tijd over naar Joris. Joris kapte de man uit en schoot de bal van afstand in het doel, 3-3. De tegenstander was meteen weer bij de les en schoot van afstand richting ons doel, Tim redde knap. Even daarna was er een kluts voor ons doel en helaas ging de bal in ons doel, 4-3. We trapten weer af en gingen op zoek naar een doelpunt. Een afstandsschot van Joris vloog rakelings langs het doel van de tegenstander. De bal ging lekker rond en op een gegeven moment werd Job hard geraakt en lag geblesseerd op de grond. Ouders, leiding en spelers maakten de scheidsrechter hier op attent echter deze liet gewoon doorspelen aangezien Woudrichem aan de bal was en deze kon doorlopen en scoren, 5-3 wat een onsportiviteit van de tegenstander maar vooral van de scheidsrechter. We raakten een beetje van de wijs door deze vreemde beslissing, en zeker omdat vlak daarna een zelfde situatie voordeed bij de tegenstander die geblesseerd raakte en de scheidsrechter toen wel het spel stil legde. De bal kwam na de stuit bal bij de tegenstander terecht en deze schoot de bal over Tim heen ons doel in, 6-3. We gingen toch dapper weer op zoek naar een doelpunt. Een corner van Nulandia is altijd gevaarlijk en dat bleek want een kopbal ging rakelings over het doel echter door de tegenstander. Nog een corner voor ons. Deze corner had wel resultaat. De corner werd genomen door Joris en vloog via de keeper het doel in, 6-4. Meteen gingen we weer op zoek naar een treffer. Een schot van Rik ging maar net langs het doel. Meteen erna was het Woudrichem weer die een doelpunt scoorde na een counter en de bal werd simpel in het doel getikt, 7-4. We bleven strijden maar het mocht helaas niet baten. Een afstandsscho van de tegenstander zette 8-4 op het scorebord.

Tim moest helaas gewisseld worden. Hij was geblesseerd aan een hand. Jordi werd de gelegenheids keeper voor enkel minuten. Er werd niet meer gescoord en zo eindigde het duel in 8-4.. Jammer maar helaas gingen we huiswaarts met een nederlaag. Ondanks de uitslag werd er goed gestreden door iedereen. Volgende keer beter jongens.

Het enige plus punt van vandaag was dat de koffie goed te drinken was in de kantine volgens de meegereisde ouders.