1 - 5

Nulandia JO11-2

4e klasse 102

11 november 2017 10:15

Het is zaterdag 11 november en om 9:30u verzamelen de heren op het sportpark van Nulandia.

Iedereen is keurig op tijd en na een korte rit komen we aan bij DAW in Schaijk. Het is koud en nat en na het omkleden doen de mannen een goede warming-up en krijgen ze van coach William nog een toespraak.

Eenmaal begonnen lijkt dit zeker geholpen te hebben, want meteen nemen ze het initiatief en het duurt niet lang voor de eerste kansen gecreëerd worden. Een goed schot op doel van Salmaan wordt maar net door de keeper gestopt. De mannen van Nulandia lijken de overwinning al te ruiken en in de 10e minuut wordt na een goed opgebouwde aanval de 0-1 binnen geschoten door Just.

Vol zelfvertrouwen gaan de heren door. Met Xander en Kyryl achterin staat de verdediging als een huis en DAW krijgt geen enkele kans. Maar Nulandia wel! Er wordt vanuit het middenveld goed vooruit gespeeld en de keeper van DAW heeft grote moeite om het doel te verdedigen tegen alle schoten op goal. De mannen van Nulandia zetten door en na een paar schoten van Morris, Just en Salmaan schiet Lars maar net over het doel. In de 17e minuut is het weer raak, een schot van Salmaan wordt maar net door de keeper tegengehouden maar de bal belandt recht voor Just die goed oplet en de 0-2 scoort.

Vreugde alom maar de mannen zijn nog niet klaar. Nulandia blijft goed samenspelen en in de 21e minuut scoort Just een dikke hatrick met een keiharde pegel in de linker bovenhoek. Met een 0-3 voorsprong klinkt het fluitsignaal voor de rust.

In de rust worden er nog wat aanwijzingen gegeven door de coaches en meteen in de tweede helft zet Nulandia de druk er weer vol op. In de 29e minuut maakt Salmaan een mooie solo en scoort de 0-4.

DAW lijkt echter ook wakker geworden en komt nu wat meer in de wedstrijd. Een vrije trap van DAW wordt door keeper Jorg Smits keurig gestopt maar er komen nu meer kansen voor DAW. Gijs en Lars houden verschillende aanvallen tegen maar in de 40e minuut wordt dan toch de 1-4 gescoord.

Coaches William en Stef letten echter ook goed op en weten de mannen ondanks de vermoeiing toch weer gemotiveerd te krijgen. Nulandia zet meer druk op rechts waar Jorg Langens geen problemen lijkt te hebben om zijn tegenstander voorbij te spelen. Na een paar goede aanvallen weet Jorg in de 47e minuut Luuk aan te spelen die de 1-5 scoort.

Na 50 minuten klinkt dan het eindsignaal en de welverdiende overwinning is een feit!