Datum

25 november 2017 8:30

Accommodatie

Onbekend

Vanmorgen was het weer eens vroeg dag. De jongens stonden alweer om 7.45 uur klaar voor vertrek naar Engelen. Daar wachtte de geduchte tegenstander Engelen JO10-3. Zonder de man van de mooiste goal van het seizoen (Willem) moesten de jongens het lastige karwei gaan klaren. Het veld was nat en er was meer modder dan gras te bekennen. In het begin ging het gelijk op. Totdat een doorgebroken speler van Nulandia neer werd gehaald. Aangezien er geen strafschoppen worden gegeven in de JO10 klasse werd het zeer professioneel opgelost met een doeltrap.

De scheids had alles zeer goed onder controle en zag tijdens de eerste helft een mooi geplaatst schot van Rick " de Boeij" hoog in de goal eindigen. 0-1 stond op het scorebord genoteerd. Onze doelman Tim had twee prachtige reddingen nodig om in de eerste helft de nul te kunnen houden. Met een snoekduik en een soort van Schmeichelredding hield hij het doel schoon. Ook wisten we al snel de naam van de doelman van Engelen. Deze heette volgens mij Corner. Steeds wanneer er werd geroepen cornerbal, dan kreeg de keeper de bal en mocht hij het spel hervatten. De jongens van Engelen hadden een beetje last van de evenwichtsorganen, zo leek het wel. Ze vielen alsmaar om en bleven ook liggen.

0-1 was ook de ruststand. De ouders van de Engeltjes stonden hun ploeg ook verwarmend aan te moedigen en dat bracht een zeer prettige sfeer op het veld.

Tijdens de tweede helft werd het iets feller. Maar dat mocht ook wel. jordy plaatste een mooie 0-2 binnen en binnen was de buit. Tenminste dat werd gedacht... Engelen bleef aandringen en kreeg met een gelukje de 1-2 binnen geprikt. Het werd dus nog spannend. Na vijf minuten bikkelen, vooral door de verdediging had Jordy er genoeg van. Hij schoot de 1-3 binnen. Net voor het einde van de wedstrijd werd de spits van Engelen aan de kant gezet door een goede schouderduw. Aangezien er geen strafschoppen werden gegeven in de JO10-klasse kreeg Engelen een strafschop en deze werd binnen geschoten. 2-3 was ineens de stand. De ouders stonden de kinderen hartverwarmend toe te roepen en toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot kreeg Nulandia ook een sportief applaus van de tegenpartij. Dit was natuurlijk zeer sportief.

Met een volle zak punten mochten we weer terug naar Nuland. Op naar de volgende partij.