31 maart 2018 11:00

Scheidsrechter

C. v. Lokven

Tijdens dit paasweekend mochten wij voor een inhaalwedstrijd aantreden tegen SJO/VITA, een club die nieuw is in de competitie. Een verrassing dus, die we aantreffen op voetbalgebied. Hoe dan ook, er moest weer gewonnen worden om koploper te worden!

Alle jongens waren netjes op tijd aanwezig, waardoor Matthew op tijd aan zijn wereldberoemde wedstrijdbespreking kon beginnen, met hier en daar een aanvulling van Thijs en Bas. Omgekleed en vol met instructies konden de jongens aan de warming-up beginnen!

11:00 - vanwege het rustige programma op sportpark Duyn en Dael konden we lekker op tijd beginnen. Zo klonk om klokslag elf uur het eerste fluitsignaal. Na een vrij rommelig, maar qua kansen rustig begin, begonnen we steeds meer op de helft van de tegenstander te voetballen. Een paar afgeketste aanvallen, en een enkele redding van de goede keeper van VITA voorkwamen doelpunten. Tot Gijs op de zijkant de bal ontving en deze voor wilde geven. Een vallende voorzet die voor de keeper leek te zijn, echter schatte hij deze bal compleet verkeerd in, waardoor onze oplettende spits Joey de 1-0 tegen de touwen kon koppen!! De eerste helft was verder rustig en saai om naar te kijken voor de neutrale toeschouwer!

In de rust werd verteld dat we hier toch echt 3 punten moesten pakken en er meer gescoord moest worden!

Meteen na rust werd dan ook duidelijk dat Nuland hier ging winnen. Dubbel zo fel gingen ze de duels aan en ze toonden de wil om te winnen. Na een aantal minuten was daar ineens Wesley die de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg en snoeihard kruislings binnenschoot, 2-0!! Een prachtig doelpunt dat zorgde voor wat opluchting. We kwamen er steeds meer uit, maar telkens stond daar weer die keeper die ontzettend goed oplette en ver uit durfde te komen om onze aanval al vroeg onschadelijk te maken. Tot die een keer te laat uit kwam en Kaj de verdediging al voorbij was. Kaj faalde dan ook niet in de afronding en werkte de bal over de keeper heen, 3-0! Kaj vond deze mooie goal echter niet voldoende en was op zoek naar meer! En meer vond hij ook, na de verdediging te omspelen moest ook de keeper bezwijken onder het vlugge voetenwerk van Kaj waarna hij simpel af kon ronden! 4-0 en de winst was binnen!

Mannen jullie hebben weer hard gewerkt en de koppositie overgenomen. Het is nog een lange weg, maar een goed begin is het halve werk!!

Man Of The Match: Kaj Heijmans