-

Nulandia JO9-2

1e klasse 102

7 april 2018 9:00

Na een lange winterstop, carnaval, sneeuw, koud weer, Pasen noem maar op, was het eindelijk weer zover; JO9-2 mocht weer een wedstrijd voetballen tegen HVCH JO9-2.

Het was ook fantastisch weer om te voetballen. Nu hopen op een goed resultaat. Ook bij JO9-2 werd de winterstop gebruikt voor een transfer! Silvie Slaats had besloten om gaan te voetballen zodat er een plaatsje vrij kwam voor een nieuw keeper. Deze keeper werd gevonden en is nu Rens Maas. Hij gaat nu proberen elke wedstrijd de nul te houden. Hij komt over van JO9-1. Zijn plaats wordt dus nu ingenomen door Silvie die nu fijn kan voetballen.

Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken. Beide teams hadden kansen om te scoren maar de ballen gingen niet in het netje. Maar net voor de time out scoorde HVCH de 1-0. Keeper Rens kon de bal niet stoppen die in de korte hoek werd binnen geschoten.
Jelte en Frank spraken de spelers toe in de time out, dat ze fel moesten blijven voetballen. Dit had als resultaat dat Nulandia verschillende kansen kreeg maar er niet gescoord werd. Rens had in de eerste helft nog een goede redding en voorkwam zo de 2-0. Lars Korsten had een paar goede acties maar kon helaas niet scoren. Tobias van Hoek werkte erg hard en Tiago van Grunsven zorgde er achterin  voor dat de ballen niet voor het Nulandse doel konden komen.

In de tweede helft ging het nog beter dan in de eerste helft. Nulandia was de betere ploeg en kreeg ook steeds meer en goede kansen. Uit die kansen werd ook gescoord door Lars Korsten. Hij knalde goed binnen en zorgde voor 1-1. Kort daarop kwamen ze op voorsprong door een mooi schot van Siem van Nistelrooij. De 1-2 was de stand bij de time out in de tweede helft.

Hopelijk konden ze de voorsprong vasthouden en nog verder uitbreiden. Maar dat zat wel goed. Goed verdedigen van Dylan Hooymans zorgde ervoor dat de bal in de buurt van Rens konden komen. Nulandia speelde een goede wedstrijd. HVCH kwam niet verder als een aantal afstandsschoten. Daarbij hadden ze ook wel het geluk dat de bal op de paal en lat belandde! Maar ja, die tellen nog steeds niet!
Nulandia kon de voorsprong vergroten door 1-3 te scoren. Dit was een hele mooie goal. Tiago van Grunsven pakte de bal af van een speler van HVCH en gaf de bal aan Siem van Nistelrooij. Hij kon Tijn van de Doelen aanspelen die met een mooi schot kon scoren. Dit was ook de eindstand.

Een goede wedstrijd gevoetbald met z’n allen met een mooi resultaat. We konden met een overwinning van 1-3 weer naar Nuland.