1e klasse 1

10 maart 2018 11:00

Scheidsrechter

H. Reefs

Na een heel lange winterstop achter de rug te hebben was het vandaag eindelijk weer tijd om de voetbalschoenen aan te trekken en de eerste wedstrijd van het seizoen te voetballen.

Om 11:00 kwamen de gasten uit Dinther namelijk op de bezoek.

Voor de wedstrijd begon hadden we eerst nog even een nieuwe teamfoto. We speelden namelijk in prachtige nieuwe shirts van Coremans Bouw & Interieur.

11:00 start van de wedstrijd. Met een lichte tegenwind begonnen we aan de wedstrijd. Al snel bleek dat Avesteyn een lastige ploeg zou worden om tegen te voetballen. En zeker in de eerste helft was dat het geval. Beide teams creëerden ontzettend weinig. Waar wij niet lekker uit kwamen in de aanval of niet scherp genoeg waren, kwamen zij ondanks de wind in de rug te hebben niet heel dicht bij het doelgebied van onze Juul. Na een kwartier te hebben gespeeld gingen we voor het eerst wisselen en zo hoopten we dat we weer wat meer konden aanvallen. Helaas was dit in de eerste helft nog niet het geval.

Zo gingen we dus rusten met 0-0 en zijn we eigenlijk schadeloos uit de eerste helft gekomen waar beide teams weinig gecreëerd hadden.

De tweede helft begon en uiteraard hadden wij nu de wind mee, en wisten daar in een half uur meer gebruik van te maken dan de bezoekers uit Dinther hadden gedaan. Een vrije trap van Gijs komt in het keepersgebied waar de keeper van Avesteyn hem verkeerd inschat en er finaal onderdoor gaat, Kaj had dit gelukkig al wel gezien en liep zo om de keeper heen om de bal erin te koppen. 1-0!
Even later kwamen we via goed voetbal in de zestien van de tegenstander waar hands werd gemaakt, dienstdoende scheidsrechter wees meer dan terecht naar de stip! Gelukkig twijfelde Gijs niet en schoot hij hem loeihard in de hoek! 2-0!
Zo werd de wedstrijd ineens opengebroken in 4 minuten tijd en stonden we plots 2-0 voor. Echter kwam er later nog een kleine tegenslag, waar Wessel, Juul en Gijs achterin prachtig tussen 5 tegenstanders uit tikten, en Gijs vervolgens kon doordraaien opende hij de bal maar niet scherp genoeg. De oplettende aanvaller van Avesteyn pikte hem op en liep zo op een leeg doel af. Helaas 2-1! De minuten die hier op volgden was Avesteyn even de bovenliggende partij en waren we langs de kant bang voor de gelijkmaker. Niet veel later komt een bal van Gijs bij Max die hem schitterend op de volley neemt en op gevoel in de lange hoek schoot. 3-1!
Dit was het breekpunt voor de tegenstanders die wisten dat ze hier niet meer gingen winnen. Nog voor het eindsignaal maakte Tijn een geweldige actie en legde hem keurig op Kaj die hem binnenschoot. En iets voor tijd eindigde een vrije trap van Wesley in de kluts voor het doel waar Tygo stond te wachten en de bal keurig in de kruising schoot! 5-1.

Een hele goede tweede helft die een prachtige einduitslag heeft gegeven.

Mannen jullie hebben hard gewerkt en mooi voetbal laten zien vandaag, op naar volgende week!

Man Of The Match: Kaj Heijmans