Nulandia JO13-1

1e klasse 1

18 april 2018 19:00

Vanwege de vele afgelastingen en verschuivingen dankzij de langaanhoudende winterse temperaturen in onze kleine kikkerlandje, mochten wij van de KNVB op deze prachtige lentedag aantreden tegen de leeftijdsgenootjes uit Schijndel.

De voorbereidingen waren dusdanig belabberd aan onze zijde dat de jongens moesten warm lopen in hun eigen t-shirt moet ballen van de tegenstander. Dit omdat 1 van de kinderen/ouders de shirts was vergeten mee te nemen, en vervolgens de leider – waar de ballen achterin de auto lagen – meteen na het uitstappen van de andere inzittende met ballen en al zo snel mogelijk de shirts ging halen.

Na deze dramatische start van de avond waren de shirts gelukkig 2 minuten voor de wedstrijd aanwezig en konden we op tijd beginnen. De nummer 1 in de competitie tegen de nummer laatst.  Zaak voor ons dus om te winnen en als het heel even kan met een aardig doelpuntenmoyenne!

19:00 De scheids floot voor het begin van de wedstrijd op het zware veld met veel te lang gras. Al snel werd duidelijk waarom onze tegenstander eigenlijk laatste stond. ondanks dat ze de eerste 5 minuten de boventoon voerde op het middenveld, was er van enige diepgang en zorgvuldige passing geen sprake. Waar wij met een ietwat gevarieerde opstelling nog zoekende waren kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Door het warme weer werd er sneller gewisseld zodat de jongens konden drinken. De eerste wissel resulteerde binnen 1 minuut tot een doelpunt. Zo kwam Gijs erin, kreeg hij de bal halverwege zijn eigen helft en stak hij het hele veld over om vervolgens de bal in de zestien van de tegenstander langs de keeper te schuiven. 0-1! Dit was het omslagpunt waar wij echt beter gingen voetballen dan de tegenstander. Ondanks het feit dat Kaj vandaag de grensrechter hard aan het werk zetten door vrijwel elke 2 minuten buitenspel te staan wist hij in de eerste helft ook 3 doelpunten te maken. Ook max maakte er nog 2 en zo stond het met rust 0-6!!

Ook in de tweede helft waren we de bovenliggende partij en was er van enige voetbalkwaliteit bij de tegenstander maar zeer sporadisch sprake. We moesten proberen zoveel mogelijk te scoren om het doelsaldo – dat sinds dit seizoen meetelt aan het einde – op te krikken! Helaas was dat niet gelukt omdat we in de tweede enorm veel scherpte misten in de aanval. Wederom stonden de spitsen regelmatig buitenspel, volgende week maar eens op trainen. Maar niet alleen daardoor scoorde we weinig ook was de afronding van aanvallen vaak zwak en zonder enige vorm van overtuiging. Prachtige aanvallen eindigde door zwak afwerken vaak op de toch redelijke keeper van Avanti. Ondanks dat wist Joey er nog 3 te maken en wonnen we gelukkig wel met 0-9!

Al met al een prima resultaat tegen de hekkensluiter in de 1e klasse 1!  Hierdoor blijven we koploper, de komende 3 weken zijn we vrij en gaan we ons klaarmaken voor de laatste wedstrijden voor het seizoen!

Man Of The Match: Brent Zwanenberg