Datum

12 mei 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Nog 15 dagen en dan moet het gebeurd zijn. Dat is wat er bij ons aan de hand is. Met nog alles in eigen hand wacht ons nog een hels karwei. In 15 dagen tijd spelen we 5 wedstrijden. 3 van de 5 tegenstanders zijn concurrenten.

1 van die 3 concurrenten was vandaag Heeswijk. Zouden we hier verliezen, zou Heeswijk gelijk komen met ons in puntentotaal. Zouden we winnen, dan was Heeswijk vrijwel uitgeschakeld voor het kampioenschap met een achterstand van 6 punten.

Helaas waren er 2 jongens naar de Efteling in het hemelvaartsweekend. Maar gelukkig kon Fahim van de D2 de lege plek opvullen zodat we toch met 2 wissels op pad konden gaan.

Om 11:30 startte de wedstrijd. Het begon wat moeizaam bij beide ploegen en er werd in het begin nog maar weinig gevoetbald. Achterin stond het bij Nulandia als een huis en was er voor de Heeswijkse aanvalslinie geen doorkomen aan. Het onderlinge handelen bij onze 4 achterhoede spelers zorgde ervoor dat Juul vandaag in de eerste helft vrijwel niks te doen gehad heeft. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het op het middenveld, waar Gijs het in aanvallend opzicht zwaar had, en in de aanval ook steeds beter. Na een schot dat werd tegengehouden door een verdediger van Heeswijk, kwam de bal bij Gijs die niet twijfelde en van randje 16 de bal op de wreef nam. Snoeihard in de lange hoek!

0-1! Met twee coaches die afgescheurde kruisbanden hadden was Thijs toch enthousiast genoeg om op hun nek te springen waardoor ze beiden bijna door hun knieën zakten. (Sorry mannen). In de tweede helft kwam er verder niet extreem veel gevaar meer. Max die enkele keren doorbrak en de bal te ver voor zich uitspeelde, een paar corners en wat afstandsschoten van beide ploegen resulteerde niet in het nodige gevaar. Dus met een 0-1 tussenstand gingen we rusten.

De tweede helft startte en dit is voor ons normaal gesproken de beste helft. De jongens waren er klaar voor en waren overtuigd om deze wedstrijd over de streep te gaan trekken. Ook in de tweede helft was onze verdediging weer zo goed als niet te kloppen. Ondanks de goede spitsen van Heeswijk.

Waar we op momenten niet onder de druk uit kwamen kwam de bal ineens bij Wesley, hij begon ermee te lopen en te lopen en te lopen tot die helemaal aan de andere kant van het veld was en de bal net buiten de zestien bij de achterlijn had. Joey was hem zonder bal gevolgd wat resulteerde in een voorzet van Wesley op Joey die de niet te missen kans dan ook verzilverde en de 0-2 binnen schoot! Grote klasse mannen. Nog een paar minuten later kwam Kaj, die op het middenveld was teruggezet, er doorheen. Hij schoot en met wat geluk en een foutje van de keeper ging de bal over de lijn en stond het 0-3. Ouders en leiders konden hun geluk niet op na deze fenomenale wedstrijd waar de jongens enorme strijd hebben geleverd. Een kleine smet op het geluk was de tegengoal in de allerlaatste minuut, uit een voorzet kopte de grote spits de bal achter Juul.

Maar het was gedaan de scheids floot af en de eerste wedstrijd van de 5 was binnen! 1-3!!

Met nog 4 wedstrijden hebben we nog steeds alles in eigen hand! Hopelijk lukt het ons om aan het einde bovenaan te staan.

Man Of The Match: Wesley van Bakel