Lekkere 1e competitie wedstrijd in de gure kou

1e klasse 1

24 februari 2018 15:00

Scheidsrechter

W. v.d. Linden

Vandaag starten onze jongens met een nieuwe competitie ronde. In tegenstelling tot voorheen, staat de teller nu in de 1e klasse gewoon weer op nul.

Vandaag spelen ze tegen SCMH uit Mariaheide. Alleen deze keer thuis op ons vertrouwde kunstgrasveld. Dat speelt toch wel een stuk fijner dan op een hobbelig grasveld!

Het is wel erg koud vandaag met wel een zonnetje, maar vooral ook een gevoelstemperatuur van -10, dankzij de koude lucht die uit Siberië is komen aanwaaien.  Het was zo koud dat ook de scheidsrechter had verwacht dat de wedstrijd zou worden afgelast. Maar hij moest toch bij zijn kacheltje vandaan en opdraven voor deze wedstrijd.

Gelukkig bleek de muur van de kleedkamers achter de goal tussen de kantine  en kleedkamers in lekker te zijn opgewarmd door de zon, dus dat bleek een lekkere knuffel muur te zijn voor de hondstrouwe supporters (de ouders natuurlijk) van de jongens van JO19-1!

Uw verslaggever werd ook dringend gevraagd door één van de moeders van een niet nader te noemen speler om wel even te melden dat een aantal moeders bijna altijd komt kijken en aanmoedigen.

Goed, de wedstrijd. Nulandia pakte vrijwel meteen het initiatief, wat al in de 3e minuut resulteerde in een vrije trap die net niet lekker door Stef kon worden ingeschoten. En al een paar minuten later kwam Stef, die deze wedstrijd vanaf linkshalf iedere keer sterk op kwam zetten, weer gevaarlijk door en schoot op de paal!. Jammer!

Ondertussen zongen de touwtjes langs de vlaggemasten uit volle borst het koude wind lied mee!

Nulandia blijft aandringen en in de 15e minuut kwam er een schot op goal van Rick. Helaas over.

Even later een corner voor Nulandia. De keeper stompte de bal weg, maar vanuit de rebound werd helaas naast geschoten.

Dan denk je; deed de tegenstander ook nog iets? Ja hoor, maar alleen door een bal die  onnodig werd wegegeven voor onze verdediging. Er volgde een corner en daaruit kwam wel een gevaarlijke kopbal, maar die ging over.

Een paar minuten later alweer een corner voor Nulandia. Deze werd laag ingespeeld door Koen naar Jasper. Deze speelde de bal terug. Koen nam de bal iets mee naar buiten de 16 meter en schoot vervolgens prachtig in de rechter bovenhoek. Goal! 1-0 voor Nulandia!

Nulandia bleef vervolgens gevaarlijk, maar ook scherp. Helaas resulteerde dat ook in een gele kaart voor Koen, wat eigenlijk niet paste in het beeld van de sportieve wedstrijd. Maar de scheidsrechter had koude handen en wilde zijn vingers ook even wat werk laten doen, denk ik.

Na een half uur was er een vervelende botsing op het middenveld tussen 2 spelers, waaronder Stan. Dat leek even een paar vervelende blessures op te leveren, maar gelukkig doet de waterzak dan altijd weer wonderen!

Daarop volgde meteen een mooie combinatie en een goeie uitval van Nulandia met Stan, Stef, Koen die terug legt en Rick die kan schieten, maar dat leverde helaas niets op.

In de 40e minuut volgde een vrije trap voor de tegenstander op ong. 20 meter. Die werd lastig ingeschoten, maar kon goed worden verwerkt door onze keeper Tim. Die bracht de bal meteen weer in het spel, wat een snelle uitbraak tot stand bracht. Via Jasper kwam de bal bij Rick, die passeerde de keeper, maar die pakte Rick. Penalty dus. Rick nam ‘m zelf á la Johan Neeskens en knalde de bal boven in het midden er keihard in. 2-0!

Ook nu ging Nulandia nog lekker door met goed voetbal en in de 45e minuut kreeg Jasper nog een mooie kans, maar hij werd net effe teveel gehinderd door een verdediger, waardoor hij niet lekker kon inschieten.

Rust. Lekker in de kantine wat warme drankjes nuttigen!

In de 2e helft kwamen een paar wissels. Vince kwam erin en wat later Tonny, zodat er lekker wat kracht bleef op het middenveld.

De druk was er in de 2e helft meteen. In de 2e en 5e minuut waren er alweer wat kleine kansen.

In de 2e helft kwamen ook wat meer ouders bij de knuffel muur staan, mede omdat onze jongens nu ook die kant op moesten voetballen. Er werd ook meer geroepen, zoals “wie schiet er nu eens een keer” en “scheids, vasthouden!” En de ultieme opmerking van Maarten die de grensrechter van de tegenstander richting de scheidsrechter als “halve zool” betitelde, omdat de scheidsrechter van Maarten zelf ook eens mee moest lopen om te zien dat het lang niet altijd buitenspel was.

En de wind nam nog wat toe. Het leek af en toe wel een “wervelwind” aldus één van de moeders langs de kant.

Jasper kreeg na een kwartier een ultieme kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien en ging, nadat hij zelf de bal had veroverd, alleen op de keeper af, maar kon helaas niet afronden.

Daarna kreeg SCMH toch wat moed en gingen ze wat meer drukken. Maar dan hebben we altijd Tim nog in de goal die de bal een paar keer prima redde. En ook Sam stond vandaag sterk zijn mannetje centraal in de verdediging. Zo kwamen er over en weer een paar gevaarlijke momenten voor beide goals, maar dat leverde verder niets  op. Tot de 27e minuut toen Rick een vrije trap mocht nemen en deze werkelijk schitterend in de kruising werkte. 3-0-! Prachtige goal!

Daarmee was de tegenstander wel geknakt. Er kwamen nog een paar gevaarlijke momenten voor de goal van SCMH, mede met Tonny die inmiddels dus was ingevallen voor Koen. Ook nog een keer voor de goal van Tim, die nog een paar prima reddingen had.

In de 36e minuut was het weer raak voor Rick. Hij veroverde de bal in hun verdediging, liep ze eruit, omspeelde ook maar meteen nog even de keeper en kon vervolgens eenvoudig intikken.  Goal! 4-0 met dus een echte hatt-Rick!

Daarna volgende nog meer mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Een schot van Tonny, na een voorzet van Rick S(luiter) en een schot van Teun die wel een goal had verdiend met een prima wedstrijd. Vervolgens kwamen er ineens nog 3 wissels. Naud, Jason en Milan kwamen er nog even in en met die consternatie kwam er bij een corner nog een rebound voor Stef. En hij schoot de bal er keurig in. Hoppa, 5-0. Dik verdiend voor Stef die ook een prima wedstrijd speelde.

Een paar minuten later was de wedstrijd afgelopen en gingen wij snel richting de kachel thuis, maar hadden we wel een prima 1e competitie wedstrijd na de winterstop gezien.