0 - 8

Ruwaard JO17-1

Groep 2 12

1 september 2018 15:00

Op 1 september mochten de mannen van het Nulandse JO17-1 team aantreden voor hun eerste officiële wedstrijd. Om 15:00 was de aftrap op sportpark Duyn en Dael te Nuland tegen de leeftijdsgenoten uit Oss.

Alle 14 jongens zaten keurig op tijd in de kleedkamer waren de leiders de opstelling op het bord hadden geschreven en konden beginnen aan de wedstrijdbespreking. Nog even de spieren warm maken en dan kon het seizoen beginnen.

Onze jongens starten de wedstrijd erg fel. De duels werden grotendeels gewonnen en er waren hier en daar wat kleine kansjes. Ruwaard was op dat moment nog niet de bovenliggende partij die het zou worden in het restant van de wedstrijd. Waar wij het eerste kwartier het voortouw namen was het Ruwaard die de 0-1 tegen de touwen schoot. Op basis van de eerste minuten was dit nog geen ramp en konden de jongens het mentaal nog wel bolwerken. Echter komt ruwaard 3 minuten later via een mooie aanval in de zestien waar Tim de bal weg wil schieten maar in plaats daarvan per ongeluk kiest om zijn directe tegenstander horizontaal op het veld te laten belanden. Penalty, 0-2.

In de eerste helft kwam Ruwaard nog eenmaal tot scoren en zo gingen we rusten met een 0-3 tussenstand.

In tweede helft was het de bedoeling om het voetbal zoals in het eerste kwartier weer op te pakken.

Helaas ging dat niet helemaal vlekkeloos daar Ruwaard na 20 seconden al de 0-4 achter Gijs werkte. Deze goal was voor de Nulandse jongens toch een kantelpunt en zo werd de wedstrijd door Ruwaard afgemaakt. De 0-5, 0-6, 0-7 en 0-8 bleven niet uit en zo werd de nederlaag een stuk groter dan eigenlijk nodig was.

Een erg sterk eerste kwartier waar we zeker mee verder kunnen, maar helaas konden we tegen het klasse hoger spelende Ruwaard niet volhouden.