Met een gedeelde 3e plaats doen we het zeker niet slecht.

0 - 3

Nulandia JO17-1

3e klasse 101

3 november 2018 15:30

Afgelopen zaterdag speelde we in en tegen Rhode, een wedstrijd die gepland stond om half 4.
De JO17-4 hadden we dit seizoen al gehad én verslagen! Dus nu was het tijd om het 3e team van de JO17 van Rhode ook maar te verslaan.

De afspraak was om even af te tasten hoe de ruimtes zouden komen, al snel zagen we dat wij het spel moesten maken en hun geen moment de bal moesten gunnen. Na een minuut of 10 waren we dan ook echt de bovenliggende partij en kwam Rhode er vrijwel alleen nog heel af en toe uit met een counter. Echte kansen bleven echter voor bij teams uit, tot Bjorn bedacht om het eens van een meter of 25 te proberen, een dat lukte. Een knappe goal zette ons op 0-1, helaas moest Bjorn wegens een blessure direct na zijn goal het veld verlaten. Met deze 0-1 op het scorebord gingen we nog wat vrijer voetballen. Een goeie actie wordt vervolgd met een pass op Sven die naar de grond wordt gewerkt en een penalty verdiend. Koelbloedig schiet Tim de bal onder in de hoek, 0-2! Het ging beter en beter bij ons en niet veel later volgde dan ook al de 0-3, na een wat kansen kwam de bal in de hoek bij Stoy die hem voorgaf, echter waaide de bal zo het doel in over de keeper. Stoy zelf zegt dat het de bedoeling was en dat die het zo nog een keer doet, dat zien we graag volgende week!

Met 0-3 gingen we rusten. Het was duidelijk, doorgaan zoals we spelen, de 0 is heilig, scoren is geen prioriteit meer.

De tweede helft was dan ook niet spectaculair, Rhode kreeg meer de bal dan in de eerste helft maar stuitte telkens op de verdediging, op de goed spelende Gijs of op de grensrechter die vlag in de lucht stak. Scoren zat er voor de thuisploeg dus niet in! Zelf kregen we een paar corners, maar de enige echte kans van ons kwam van Joris die na een mooie pass de diepte in ging en schuin voor het doel uithaalde. Een knappe actie die helaas tegen het aluminium aan de zijkant eindigde en dus niet tegen de touwen. Zo bleef het 0-3 was de winst binnen!

Met een gedeelde 3e plaats doen we het zeker niet slecht. Volgende week zijn we vrij en kunnen de jongens hun rust pakken.

Man of the match: Gijs van Helvoirt