1 - 2

Avesteyn 1

4e klasse I

26 mei 2019 14:30

Volgens kliknieuws boekte Avesteyn een knappe overwinning op Nulandia. Ze moesten door blessures en schorsingen starten met vijf A-junioren in de basis. De verdedigende opstelling was dan ook duidelijk te zien op het veld. Grote kansen bleven dan ook uit voor onze 11. Daarentegen kreeg Avesteyn wel grote kansen om op voorsprong te komen. Vlak voor rust gebeurde dit dan ook. Door een afgeslagen corner wist het Avesteynse middenveld hun spits 1 op  1 voor de keeper te zetten. Die speelde de keeper beheerst uit en legde de bal in het netje. Kort na de 1-0 viel gelukkig al de 1-1. Een corner van de werd bij de eerste paal binnen gekopt door Wessel v.d. Heijden.

Na rust was hetzelfde spelbeeld als voor rust. Nulandia wilde bouwen en Avesteyn was defensief ingesteld en loerde op de counter. Tot de 60e minuut kwamen we niet in gevaar. In die minuut echter ontving Joris een onnodige rode kaart. Twee minuten na deze rode kaart viel de 2-1. Met 10 aangeslagen mannen konden we geen vuist meer maken en Avesteyn wist de wedstrijd op een degelijke wijze weten uit te spelen.

"Onze nederlaag tegen Avesteyn is niet het vervelendste. We verliezen vandaag 1 minuut voor de 1-2 onze aanvoerder Joris Razenberg door een domme rode kaart. Hij is er zelf heel ziek van. Wij ook, want wij missen nu een hele belangrijke en ervaren speler in de nacompetitie."

Na de wedstrijd werden er nog 3 leden van Nulandia 1 gehuldigd voor hun 250ste wedstrijd. Willem v. Santvoort, Stef v.d. Hurk en Erik v.d. Sangen. Heren gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal.

De nacompetitie begint voor ons volgende week met een uitwedstrijd in en tegen Vessem. Er gaat een supporters-bus geregeld worden en voor  10 euro kunt u gebruik maken van dit vervoer naar en van Vessem. Natuurlijk rekenen we weer op een massale opkomst. Maar ook ons 2de en 3de team hebben een nacompetitie te verwerken. Het zou mooi zijn als ook daar de nodige support naar toe zou gaan.