Datum

9 februari 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Op zaterdag 9 februari mochten wij na een hele lange winterstop eindelijk weer de schoenen onder binden voor heerlijke pot voetbal op het prachtige kunstgras van onze eigen vereniging. Een nieuwe seizoenshelft en een nieuwe competitie indeling. De tegenstander van vandaag was SDDL/Ravenstein JO17-1, een team dat uit de 2e klasse kwam en daar maar liefst 6e werd. Voor ons dus een vraagteken waarom ze bij ons zijn gekomen en een teken dat we volle bak aan de gang moeten.

Na enkele minuten in de wedstrijd bleek al gauw dat de bezoekers het spelletje met de bal beter onder de knie hadden dan wij zelf. Echter was dit door de trainers al voorspelt en hebben de jongens duidelijke instructies meegekregen: Ingraven. We spelen vandaag op onze eigen helft, zitten kort in de duels en vanuit daar kijken we waar we kunnen komen met de snelheid van onze Joris. Na ongeveer een kwartier scoorde SDDL/Ravenstein. Echter was onze vendelaar langs de lijn scherp en stak hij de felgekleurde vlag hoog de lucht in, waardoor de scheidsrechter in functie de goal af moest keuren. Een gelukje. 5 minuten later countert Nulandia zelf naar voren en na een goede actie wordt Joris Vink neergehaald, Penalty! Bjorn bleef rustig en schoot de bal snoeihard binnen: 1-0. In de 30e minuut kwamen we opnieuw op een meter of 25 van de goal van de tegenstander. Rens kwam van achter inlopen en riep Willem om de bal te laten vallen, die dat vervolgens goed deed waardoor Rens de bal met een prachtige streep achter de doelman wist te laten belanden: 2-0! Nog 10 minuten knokken en dan kunnen we rusten.

Na de rust was het voor ons zaak om de boel achterin dicht te houden. We gaan vol voor de overwinning en hebben de 0 als prioriteit, scoren is bijzaak. In de eerste minuten van de tweede helft hadden we het even lastig en werden de afstanden te groot. Gelukkig hebben de jongens dit goed opgepakt en gingen ze verder zoals in de eerste helft. Na een goede pass van Bart vanaf achteruit kwam Bjorn vrij voor de keeper, hij twijfelde niet en schoof hem koelbloedig langs de sluitpost van SDDL/Ravenstein: 3-0! De middag kon bijna niet meer stuk voor het nóg beter werd toen we Mark Cristiano Ermers in het veld brachten die aan de zijlijn nog even de trukendoos opentrok en zijn tegenstander voorschut te zetten. Afgelopen jaar in Madrid op vakantie geweest en geleerd van de meester himself??

Met nog 10 minuten op de klok dacht Rens Rovers dat de overwinning binnen was, zijn compagnon Thijs kon echter nog niet stil blijven zitten en heeft ondertussen geen nagels meer. SDDL/Ravenstein hield hoop en scoorde nog de 3-1. In de laatste minuut stootte ze door en scoorde ze ook nog de 3-2. Een mooi moment voor de scheidsrechter om de wedstrijd af te fluiten. Onze eerste wedstrijd, onze eerste 3 punten van het seizoen. Beter konden we niet starten!

Man of the Match: Bjorn van Erp