4 - 2

HVCH JO17-3

3e klasse 101

23 maart 2019 15:00

Vandaag moesten we onszelf revancheren voor de 6-4 verloren wedstrijd in de eerste seizoenshelft tegen dit team. Dat, in combinatie met onze 5-0 vernedering van vorige week, was de basis van wat een prachtige middag moest worden met goed voetbal.

Na een wereldse wedstrijdbespreking waarbij de nodige clichés door de kleedkamer galmden, gingen we even lekker opwarmen voordat we gingen beginnen aan de wedstrijd. Na de warming-up nog even een paar serieuzere woorden en dan buiten gas erop.

Al snel zagen we langs de lijn dat het tempo van de wedstrijd lager lag dan de toegestane snelheid die onze jordy met zijn scooter op een woonerf mag rijden. Er was genoeg tijd om een bal aan te nemen 3 stappen naar achter te zetten en vervolgens een flinke peer naar voren te geven. Gelukkig was Joris weer fit en schroefde hij de snelheid van de wedstrijd wat op met een aantal pijlsnelle acties waarmee hij de Heesche defensie flink te kijken zette. Hun enige antwoord was dan ook om Joris net buiten zestien neer te halen. Dit schrok Joris niet af, hij nam de vrije trap zelf en krulde hem keurig tegen de touwen. 1-0! Met deze stand gingen we binnen lekker een bekertje ranja wegtikken!

Op het moment dat de tweede helft start, staan we nog met 1-0 voor maar hier komt al heel snel een eind aan. Door slechte communicatie en slordig uitverdedigen in de Nulandse achterhoede kan de aanvaller van Heesch de bal achter Gijs in het doel krijgen. Een zure gelijkmaker en een slecht begin aan de tweede helft. Deze nare smaak werd nog erger toen Bjorn besefte dat hij om topscorer te blijven wel moest scoren, echter was hij vergeten dat we van helft waren gewisseld en schoot hij hem in zijn eigen goal. 1-2 achter na 10 minuten in de tweede helft. Gelukkig konden we Bjorn op tijd uitleggen dat we na de rust in de andere goal moeten scoren en na een goede actie van een opgebloeide Joris wist hij dan ook met zijn hoofd de 2-2 in het goede doel te maken!! Even later krijgen we een corner, deze werd mooi voor de goal gegeven maar helaas weggekopt richting een man die zijn eigen kwaliteiten niet kent, waarna de man in kwestie een omhaal maakte waarbij de neutrale kijker zijn vingers af zou likken. Helaas ging de omhaal van Cristiano Ermers 2 meter over…. Niet veel later nog een corner die uiteindelijk voor de voeten van Rens kwam die op zijn beurt de 3-2 maakte. Tegen het laatste gedeelte van de 2e helft was het tijd om de man in vorm in te brengen, Stoy Walravens. Maar met zijn invalbeurt stond ook een andere grote naam op, Jordy A.K.A. D’n Jord A.K.A. De Tank veroverde net buiten de eigen zestien de bal en ging er mee aan de sprint. Onverstoorbaar knalde hij met de bal langs de lijn waarbij iedereen die hij onderweg tegenkwam het moest ontgelden met een ontwrichte schouder of uit de kom geslagen sleutelbeen. Want als D’n Jord aan de wandel gaat, is niemand veilig! Helaas komt Jordy niet vaak bij de achterlijn van de tegenstander en sloeg de twijfel dan ook toe toen hij die witte strook zag naderen, hij besloot de bal er maar overheen te schieten, doeltrap. Na nog een geweldige actie van, hoe kan het ook anders deze pot, Joris legde hij de bal simpel breed op de ongekend vrijstaande Stoy, de man in vorm stelde niet teleur en schoot de bal onhoudbaar en ongenadig hard binnen, de keeper was volkomen kansloos! 4-2!

Een mooi resultaat en weer 3 punten voor het team waarmee we bovenin mee blijven doen!