Nulandia JO11-1 wint verdiend eerste poulewedstrijd in de beker

3 - 4

Nulandia JO11-1

Groep 1 10

31 augustus 2019 10:00

In de voorbereiding hebben we in de eerste trainingsweken 2 oefenwedstrijden gespeeld. De eerste oefenwedstrijd ging ruim verloren van het hoger spelende Schijndel. De eerste helft werden keurig de aanwijzingen vanuit de bespreking van de leiders van het team opgevolgd. Een goede 1e helft waarin we goed tegenstand konden bieden aan Schijndel. Vooraf was duidelijk aangegeven dat we bij de JO11 veel meer vanuit de positie moeten gaan voetballen. Naarmate de wedstrijd langer duurde moest het team duidelijk met name wennen aan het grotere veld, het vanuit de positie voetballen en het in positie blijven. Met name de 2e helft zagen we dat het team het lastig had. Al met al een zeer leerzame eerste oefenwedstrijd.

In de tweede oefenwedstrijd mochten we het op een donderdagavond opnemen tegen Herpinia JO11-1. Een tegenstander die vorig seizoen ook al in de JO11 klasse had gespeeld. De 1e helft hadden we het lastig en hadden we te veel ontzag voor de tegenstander. De 2e helft speelden we wat feller en dat resulteerde in een aantal grote kansen. We verloren uiteindelijk de wedstrijd met 5-0. Ook dit was een zeer leerzame oefenwedstrijd.

Na de 2 oefenwedstrijden wachtten op zaterdag 31-08-2019 in Heesch HVCH JO11-2 als eerste tegenstander in de beker. We spelen in de beker tegen allemaal tegenstanders welke we ook treffen in de competitie. Net zoals in de oefenwedstrijden waren er weer veel ouders, opa’s en oma’s die kwamen kijken. Na de bespreking gingen we fel en vol energie van start. We waren veel sterker in de beginfase. HVCH had moeite met het druk zetten van heel het team. Dat resulteerde in volop druk op de goal van HVCH. Vanuit een corner scoorde Siem de eerste goal. De corner werd door Siem ingedraaid waarna de keeper de bal in zijn eigen goal stompte. Nulandia zette door en via de rechterkant was er mooi combinatiespel tussen Tijn, Tobias en Moos. Moos kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de 0-2 laag in de hoek binnen.

In het eerste kwart was er veel dreiging via de linkerkant waar Tiago en Stef elkaar makkelijk vonden. De 3e goal was een prachtige goal. Vanuit keeper Rens ging de bal naar Tiago die na een combinatie met Stef de bal bij Max kreeg welke de bal met een goede pass naar Tobias speelde. Tobias speelde hem door naar Siem die Tijn de diepte in stuurde. Tijn knalt hard de 0-3 binnen.

In het 2e kwart kwamen Silvy en Boet in het veld voor Moos en Stef. Nulandia zette door en kreeg nog veel goede kansen. Er werd niet meer gescoord. Ruststand 3-0.

Na de rust kwam Heesch wat feller uit de startblokken en al snel maakte HVCH er 1-3 van. Kort daarna nam Nulandia het initiatief weer over. Silvy onderschepte de bal en via Max, Boet kon Tobias een diepe bal geven naar Siem die 1-op-1 op de keeper ging en de bal afmaakte waardoor de stand 1-4 werd. Daarna drong HVCH meer en meer aan. Het werd drukker voor de goal van Rens die met een aantal knappe reddingen de stand lang op 1-4 wist te houden. Heesch schoot ondanks goed keeperswerk toch de 2-4 binnen. Een goede goal van Heesch. In de slotfase kreeg Nulandia nog een aantal grote kansen echter was het HVCH die op het eind van de wedstrijd nog wist te scoren. Eindstand 3-4. Een meer dan verdiende overwinning!

Volgende week de volgende bekerwedstrijd tegen Berghem Sport JO11-1