0 - 4

Nulandia JO17-1

Groep 3 11

31 augustus 2019 15:00

Eindelijk was de zomerstop voorbij, na 3 weken hard trainen aan onze conditie en ons feilloze veldspel was het nu dan tijd voor onze eerste wedstrijd. In de bekercompetitie was Maaskantse Boys onze eerste opponent. We verzamelden ons wat eerder dan normaal,  zodat de “nieuwe” spelers die overkwamen uit de C1 en C2 hun tassen, polo’s en jacks van Garage Slaats in ontvangst konden nemen.

Deze wedstrijd had nog een ander speciaal tintje: we speelden voor het eerst in de nieuwe tenues van Nulandia. Onze trouwe sponsor Van Lijssel Transport heeft ons dit seizoen volledig in het nieuw gestoken. Namens de spelers en technische staf nogmaals hartelijk bedankt aan Van Lijssel Transport!

Goed en wel aangekleed gingen we als 1 team in dezelfde kleren richting Maren-Kessel. De instructies waren duidelijk, vol druk op de tegenstander en in balbezit zorgen voor rust en het spel maken van achteruit.

De eerste minuten was het voor onze jongens nog een klein beetje zoeken. Een nieuwe tactiek ten opzichte van vorig jaar werd als lastig ervaren. Maar als snel kwam het idee er goed uit, vanuit achteruit waren het Bram, Sam en Tristan die de voorhoede van tegenstander bezighielden met prima positiespel. Om vervolgens de continue in beweging zijnde Bjorn en Joris op het middenveld aan te spelen. Meerdere kansen ontstonden maar het lukte ons maar niet om tussen de palen te schieten. Na enige tijd was het in de 22e minuut Joris die met de bal opendraaide en zag hoe Jasper Smits vertrok om de bal in de diepte te ontvangen. Een prachtige pass tussen de linies door zette Jasper dan ook 1 op 1 met de keeper, hij faalde niet en schoof hem rustig in de korte hoek. 0-1! Hongerig naar meer doelpunten bleven we de aanval snel opzoeken. Bij balverlies was het duidelijk wat de taak was, druk zetten, Maaskantse boys heeft vanaf de 0-1 de bal niet langer in balbezit gehad dan 30 seconden aan een stuk. Ondanks de voorsprong en het goede veldspel waren we langs de kant nog niet helemaal tevreden, het stond namelijk pas 0-1 en het was al bijna rust. Maar gelukkig kregen we net voor rust nog een opvlieger. Opnieuw was het Joris die met een pass in de loop op Rens een assist leverde, want Rens schoot keurig met zijn linkerbeen in de lange hoek. 0-2
En ook bij de derde goal was het Joris (die al zijn 3e assist leverde) met de laatste pass, En gelukkig faalde ook Tim niet en zo kwamen nog net voor rust op 0-3.

Tevreden liepen we naar de kleedkamer, waar we even konden bijkomen van de toch wel zware wedstrijd. Het was immers 29 graden en het zware veld in Maren-Kessel werkte ook niet echt mee.

Na rust begonnen wat slap, een 0-3 voorsprong leidde tot overschatting. Maaskantse Boys kwam er een paar keer met een counter uit maar werd geen een keer echt gevaarlijk. Ook wij zochten het doel van de tegenstander weer op maar niet met succes helaas. Na enige tijd was het Jasper Leenders die met een pijlsnelle schijnbeweging zijn directe tegenstander de verkeerde kant opstuurde en de bal op het hoofd van Bjorn liet belanden. Gelukkig wist Bjorn deze bal bij de tweede paal binnen te koppen, 0-4! Het mooiste moment van de wedstrijd kwam van onze Jord (hoe kan het ook anders) op linksback veroverde hij de bal, meerdere medespelers vroegen om de bal maar Jordy zag ruimte en riep terug: IK KAN METERS MAKEN. Zogezegd ging hij met de bal aan de wandel, 5 meter, 15 meter, 25 meter, 35 meter, 45 meter. Naar mate de afstand vorderde nam de snelheid en zeker ook de conditionele status van Jordy af en zo kon de tegenstander op een gegeven moment Jordy van de bal krijgen. Maar wat een rush maakte hij, zoals we na afgelopen seizoen van hem gewend zijn. De laatste minuten was het vooral de wedstrijd rustig uitspelen en zorgen dat we geen fouten meer maken. Dat ging ons gelukkig prima af!

Al met al een prima resultaat om mee te beginnen, ondanks dat het doelpunten aantal wel wat hoger had mogen zijn. Komende woensdag oefenen we om 19:00 tegen OJC JO17-5 op ons eigen sportpark!