Nulandia JO9-2

Groep 3 38

31 augustus 2019 9:00

1e bekerwedstijd zaterdag 31 augustus 2019  J09-2 HVCH - Nulandia

Op een bijzonder mooie zaterdag ochtend verzamelen we om 08:00 op de parkeerplaats bij Nulandia.  Zodra we het team compleet hebben, rijden we met Gijs, Max, Jort, Luuk, Cahil, en Rens ( Shadi helaas ziek ), trainer Dave en Jelte richting het sportpark te Heesch. Ook een aantal die-hard ouders en opa gaan mee om te supporteren.

Eenmaal aangekomen tassen in het kleedlokaal, de shirtjes van Nulandia aan en richting het veld om even een warming-up te doen en even in te spelen. Klokslag 09:00 het beginsignaal van de 1e wedstijd van het nieuwe voetbalseizoen. Heesch trapt af en het spel is begonnen. De eerste 10 minuten tot de 1etime-out zijn beide teams aan elkaar gewaagd, mooie acties en een aantal hoektrappen, wordt lekker overgespeeld maar hieruit geen doelpunten ontstaan. Na de time-out komt er een aanval vanuit Heesch richting het doel van Nulandia. Daar wordt er goed verdedigd en de bal komt over de achterlijn. Hoektrap voor Heesch; de bal wordt in gedribbeld en voorgezet en er wordt gescoord in de 12e minuut door Heesch. 1-0  Heesch voert de druk nog iets verder op en een schot op het doel, maar doelman Luuk maakt een mooie redding.  In de laatste minuut voor de rust wordt er door Heesch in de 19eminuut de teller op 2-0 gezet.    RUST   In de tweede helft zet Nulandia weer druk richting Heesch maar dat mag helaas niet baten.  Heesch verdedigt goed en komt zelf terug met een mooie actie op het doel van Nulandia en daar blijft de 3-0 niet uit, er wordt gescoord in de 26e minuut.  Heesch blijft goed voetballen en in de 27e minuut wordt er weer gescoord, 4-0.  Bij de 30e minuut even een time-out. De jongens van Nulandia blijven vol goede moed voetballen en laten het koppie er niet bij hangen, wat een energie ! Een mooie voorzet richting Cahil en die loopt richting het doel van Heesch, hij schiet en maakt het eerste doelpunt voor Nulandia in de 32eminuut,  4-1.  Het harde werken wordt beloont.  Nulandia heeft de smaak te pakken en houd druk richting het doel.  Weer een mooie voorzet maar ditmaal in de voeten van Gijs, die speelt er een paar tegenspelers uit, haalt aan en zet het scorebord op 4-2  in de 34e minuut. Maar Heesch laat zich niet het kaas van hun brood eten en zetten in de laatste minuten een tegenaanval in, maar daar is weer een redding van onze keeper. Hij trapt uit maar helaas beland de bal in de voeten van Heesch. Die maken een paar mooie schuinbewegingen en zetten de uiteindelijke eindstand op 5-2.

Moe, maar voldaan sluiten we af met een serie penalty`s , handje schudden, ranja drinken en douchen.  Allemaal weer fris en fruitig vertrekken we weer richting Nuland.