Een gelijkspel was zeker verdiend geweest!

-

Nulandia JO9-2

3e klasse 101

21 september 2019 9:00

Het is zaterdagmorgen 08:00 uur, de JO9-2 verzamelt zich op de parkeerplaats bij Nulandia voor hun eerste wedstrijd in de competitie. Iedereen is op tijd en alle spelers staan al te springen om weer lekker te gaan voetballen. Het is een bekende tegenstander, een paar weken geleden hadden we HVCH ook al als tegenstander, toen helaas verloren maar iedereen weet dat we zeker niet hoeven te verliezen vandaag, het team wil vandaag winnen van Heesch!

Als we aankomen bij HVCH mogen we weer naar dezelfde kleedkamer en we mogen ook weer op hetzelfde veld, iedereen maakt zich gereed en we gaan snel naar het veld om te beginnen aan de warm-up. Iedereen heeft er zin in, we gaan er voor vandaag. Het eerste fluitsignaal klinkt en Nulandia trapt af, meteen is weer te zien dat het een mooie pot gaat worden, zowel Nulandia als HVCH gaan ervoor en willen de bal hebben.  Na een minuut of vijf spelen is wel te merken dat Nulandia de meeste kansen krijgt, we blijven goed aan de bal en dat levert zelfs een grote kans op voor Shadi, helaas naast. Vlak daarna is het al de eerste Time-out.

Het gaat lekker en dat willen we volhouden, Nulandia jaagt goed op de bal en verdedigt ook sterk, Luke heeft nog niet veel in actie hoeven te komen door het goede verdedigende werk. Maar als Luke in actie moet komen is hij er ook. Nog steeds zijn de kansen voor Nulandia maar het doelpunt wil nog maar niet vallen, Dan is er ineens een kans voor HVCH, en die is meteen Raak, 1 - 0 achter net voor Rust. Maar Nulandia laat de Kop niet hangen en gaat verder met voetballen tot de rust.

Er is nog niks aan de hand, de trainers laten blijken er nog alle vertrouwen in te hebben en moedigen het team nog eens goed aan, het kan nog makkelijk!

De tweede helft begint, en er wordt meteen weer druk gezet door Nulandia, de verdediging doet weer zijn werk, Rens Cahil Jort en Shadi proberen elke aanval van Heesch in de kiem te smoren, en na mooi verdedigend werk komt de bal weer naar voren, Gijs kan hem in de aanval aannemen en schiet hem schitterend binnen, 1 - 1, dik verdiend!

Maar we moeten nog 15 minuten, nu doorgaan, maar het is HVCH die ineens met een verrassende aanval en een goed schot de 2 - 1 maakt, dus Nulandia gaat weer op jacht naar de gelijkmaker. En door dit jagen krijgen we ook weer vrij snel de bal op het middenveld, de pas naar voren en dit keer is het Max die de kans benut en de bal mooi in het net schiet voor de gelijkmaker.

Nu er wel voor zorgen dat het zo blijft of nog beter wordt. het Team geeft in ieder geval alles!

Dan is er eerst weer een scrimmage op het middenveld en de bal gaat richting de goal van HVCH, er volgt een lopje over de verdediging van Heesch en de keeper van HVCH heeft hem net tussen de benen vast, wel of geen goal? De VAR besluit doorspelen en dus geen goal voor Nulandia. Nog een beetje ontzet van deze kans is het daarna HVCH die weer een keer tot aanvallen komt en ineens is daar een hard schot, doelpunt, 3 - 2 met nog een paar minuten te gaan.

Nulandia zet in deze laatste minuten nog alles op alles om de gelijkmaker te maken, nog een paar grote kansen maar helaas daar klinkt het eindsignaal.

Moe maar voldaan kijkt iedereen terug op deze wedstrijd, de JO9-2 heeft hard gewerkt en gestreden, een gelijkspel was zeker verdiend geweest! Volgende week weer nieuwe kansen