5 - 1

Essche Boys 1 (zon)

4e klasse F

27 oktober 2019 14:30

Een wedstrijd met een gemengd gevoel. Eigenlijk moet je blij zijn met zo’n ruime overwinning, maar het besef dat je een matige partij hebt gespeeld overheerste toch wel.

We begonnen goed aan de wedstrijd, mede doordat in de 8ste minuut een goede corner door Juul bijna werd binnen geknikt. De keeper stond echter zijn mannetje en in de rebound lukte het Stef ook niet om de bal binnen te koppen. Een minuutje later was er een fout van dezelfde keeper. Hij schoot de bal tegen Rik aan, die niet twijfelde en de 1-0 binnen trapte. Essche Boys kreeg daarna wat kleine en grote kansen. In de 20ste minuut voorkwam Stijn de 1-1 met een knappe redding. En door zijn snelle spelhervatting kwam Geert alleen voor de goal en verruimde zo de score naar 2-0. Binnen één minuut was het dezelfde Geert die op links doorbrak, de bal terug legt op Teun v.d. Donk en daar was dan al de 3-0. Wederom kreeg Stijn een speler van Essche Boys voor zijn neus. Soms dwing je wat zaken af (volgens een oude voetbalwet) dus de bal ging vlak langs de goal naast. Nu dienden we toch echt wel gewaarschuwd te zijn voor fouten. Maar ook wij konden profiteren van een foutje va de blauw witten. Een mooie vrije trap van Coen werd door de eigen verdediging knap in de kruising gekopt. 10 minuten voor de rust zette wederom Geert de ruststand van 5-0 op het bord.

Ondanks de ruime voorsprong was Marc van Delft niet tevreden. Met name over ons spel. We gaven teveel kansen weg en het was aan Stijn te danken dat de 0 nog op het bord stond. Het spel in de 2de helft werd er echter niet beter van. Essche Boys kreeg zelfs de gelegenheid om de 5-1 te scoren na geklungel op het middenveld en verdediging. Verder werd er door ons 2 keer de paal en 1 keer de lat geraakt. Maar gescoord werd er dus niet meer. Iedereen was dan ook blij dat de, overigens goed leidende, scheidsrechter een einde maakte aan de gezapige 2de helft.

“We willen bovenin meedoen, maar dan zal het echt beter moeten als vandaag. Zo niet, dan hebben we volgende week in de topper tegen Avesteyn echt een probleem. Ondanks de ruime zege is er nog veel werk aan de winkel." Is de mening van de trainers.

Volgende week om 14:30 trappen we af tegen een team dat vandaag ook een hogere score op het bord had moeten zetten. Dit zal ook de beslissende pot worden, waar de eerste periode binnen gehaald  kan worden door een van de twee. Uw support is dan ook weer van harte welkom.