3 - 1

WEC 1

4e klasse F

10 november 2019 14:30

Of het weer de spanning van de wedstrijd was, of gewoon een slapjes begin. Feit was, dat WEC in de 4de minuut een heel grote kans kreeg. Gelukkig werd deze goed gepakt door Stef, die Stijn vanmiddag verving. In de omschakeling kwam Mark vrij voor de goal, maar zijn inzet was ook wat te slapjes en was de kans verkeken. Hierna werden de geelzwarten wat brutaler en trokken het spel naar zich toe. Een geplaatste vrije trap van Geert op het hoofd van Juul belande voor de voeten van Luuk v.d. Doelen mar zijn trap vloog over de goal. 3 minuten later zet Geert Tom vrij voor de goal. Die was te twijfelachtig en de bal kon worden weggewerkt door de roodwitte verdediging. Als een duveltje uit een doosje was er een schitterend schot van Coen dat achter de keeper in het netje belandde. Een heerlijk openingsdoelpunt. Ook WEC kreeg nog een grote kans via Alim Kagermanov. Die speelt zomaar 4 man uit en schiet gelukkig net naast. Na een half uur spelen komt de bal via een gestopt schot van Tom Juul vrij voor de goal. Jammer genoeg moest hij zijn chocoladebeen gebruiken voor de doelpoging. U raad het al, de bal ging ver over het lege doel. Door een ingreep van dezelfde Juul kwam Mark op rechts in balbezit. De voorzet op Geert was perfect. Geert kopt!!!!.............. De keeper stopt 'm maar in de rebound scoort Geert alsnog 2-0. Vlak voor rust was er weer een mooie voorzet van Mark. Juul kopte de bal wel in een keer in de goal 3-0. Mooier kan ik het niet maken.

Over de 2de helft kan ik wederom kort zijn. Wat het is weet ik niet, maar het leek wel of we de 3-0 genoeg vonden. Het voetbal werd er niet beter op. In minuut 63 scoorde Kaunda Leermakers de 3-1 vanuit een cornersituatie. Hierna probeerde WEC het nog wel, maar kon geen echte vuist maken. Om 16:20 kon dan ook de champagne ontkurkt en de periodewinst gevierd worden.

Volgende week gaan we genieten van welverdiende rust. Natuurlijk gaan we wel ons 2de aanmoedigen. Die voetballen om 11:00 bij Margriet. Op 24 november wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys. Dit was de afgelopen 2 jaar toch wel een beetje de angstgegner, dus we kunnen uw support weer goed gebruiken.