5 - 1

WHV JO17-1JM

Groep 3 01

30 oktober 2019 19:30

Na de poulefase van het bekertoernooi te hebben overleefd mochten we gisteren op een koude woensdagavond aantreden voor de 2e ronde van het prestigieuze toernooi. In deze wedstrijd waren de leeftijdsgenoten uit Loosbroek onze opponent. Een onbekende ploeg die in dezelfde klasse speelt als wij, maar in een andere competitie.

Na een goede en duidelijke bespreking waar de afspraken en taken nog eens werden doorgenomen begonnen we aan de warming-up. We speelde vandaag in het blauw omdat WHV ook in onze originele kleuren Geel-zwart spelen.

Om 19:30 uur floot de scheids voor het eerst en hiermee kwam er een begin aan de wedstrijd. Het was een rustig begin, waarbij beide teams een beetje aftastend waren. In de allereerste minuten was het nog vooral WHV dat aan de bal was, zowel Nuland als Loosbroek was erg slordig aan de bal. Ongeveer 10 minuten in de wedstrijd was het duidelijk te zien dat wij vandaag de ploeg aan de bal zouden worden. Toch kwam er in de 16e minuut kortsluiting, waar WHV verrassend snel op reageerde en voor we het wisten lag de bal in het net en stonden we 0-1 achter. Maar meteen na die goal waren wij het weer die qua balbezit de overhand hadden, echter nog wel rommelig op enkele momenten. Na exact 10 minuten op een achterstand te hebben gestaan kwamen we via een voorzet van Joris die door een oplettende Tim goed werd binnengekopt weer op gelijke hoogte. Enkele goede aanvallen waren er nog via goed combinatie voetbal in de eerste helft, helaas resulteerde deze pressie richting de goal van WHV nog niet tot een goal voor rust.

Tijd om op even op te warmen in de kleedkamer, even nog wat aanwijzingen krijgen.

De tweede helft start en vanaf het begin was het weer Nulandia dat domineerde aan de bal. Een goed voetballende Joep regisseerde vanuit achteruit een groot deel van de wedstrijd. Na 5 minuten was het al snel raak voor Nulandia, Joris had op het middenveld veel tijd gekregen en had diverse afspeelmogelijkheden en kon zelf schieten. Hij wachtten op Stoy die met een van zijn vele rushes deze avond bezig was. Joris stak de bal met precisie tussen de verdediging door waarna Stoy netjes afrondde in de lange hoek. 2-1 en de verdiende voorsprong was daar! 4 minuten later is het Tim die een op maat gegeven balletje op Joris geeft, die in zijn aanname naar binnen kapt en de bal met binnenkant voet perfect om de keeper in de bovenhoek krult. 3-1!! WHV zag na deze goal in dat het na deze avond in Nuland niet verder zou bekeren. Op vrijwel iedere positie was een Nulandse speler de baas ten opzichte van zijn directe tegenstander uit Loosbroek. Een klein kwartier werd er niet meer gescoord, totdat opnieuw Joris de bal ontving uit de kluts en hem koelbloedig afmaakte. De 4-1 stond genoteerd, een goal die de wedstrijd definitief in het slot gooide. 10 minuten voor tijd was het Jasper Smits die na een korte corner van Joris naar binnen dribbelde, klaar legde en hard uithaalde. 5-1 en de wedstrijd was gespeeld. Nog enkele kansen op 6-1 volgde maar de bal ging helaas niet meer tegen de touwen.

Een matig begin met slordig voetbal gevolgd door een fantastische tweede helft, want ook dat mag gezegd worden. Op naar ronde 3 in het bekertoernooi!