M. (Maikel) Geurtsen

Accommodatie

Onbekend

Na een goede voorbereiding was het vandaag dan eindelijk zover. Er staat weer een competitieduel op het programma. Gelukkig zijn er bij Nulandia 1 geen corona verschijnselen en konden we compleet afreizen naar Ammerzoden.  Ook onze trouwe supports schare was weer aanwezig , wat ons zeker deugd doet.

Vanaf het begin waren de bedoelingen van onze tegenstander al duidelijk. Inzakken en wachten op een counter mogelijkheid. In de wedstrijdbespreking was al verteld dat er kansen zouden komen om via de rechterflank door te dringen in de rood-witte verdediging. Daar maakten we dan ook goed gebruik van. Wel was het nog wat wennen aan het stroeve kunstgras. Na 10 minuten kreeg Jan v. Arckel de eerste counterkans, mede omdat Joris net van te voren geblesseerd was geraakt en niet vol kon aanzetten om de aanval te pareren. Stijn wist echter redding te brengen door het 1 op 1 duel knap te winnen. Direct daarop werd Joris gedwongen gewisseld voor Thijs. Die kwam er achter wat 4de klasse voetbal ook inhoud. Namelijk een dikke huid hebben tegen een irritante tegenstander. We waren heer en meester op het veld, maar op echte kansen moesten we een half uur wachten. Diverse mogelijkheden werden niet verzilverd. In één aanval werden zelfs lat en paal geraakt. En een ongeschreven wet binnen het voetbal zegt: Als je zelf de kansen niet maakt, krijg je zelf de bal op je neus. En inderdaad scoorde hun nr 10 vlak voor rust de 1-0. Hij kwam de goal uitdagend vieren voor onze dug out. Het leek wel of ze het kampioenschap al binnen hadden.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld als voor rust. Een aanvallend Nulandia, drukte in hun 16 en lange halen naar voren  van de ammerzodense verdediging. In de 62ste minuut kregen we een vrije trap vanaf rechts. Deze werd op maat gegeven aan Juul die hem vakkundig binnen knikte. De 1-1  was een opluchting, maar tegelijkertijd ook een signaal voor Jan v. Arckel om weer druk op Nulandia te gaan zetten. Dit lukte ze 5 minuten, waarna we de grip weer terug kregen. Ook de rode kaart die aan de spits werd gegeven hielp hier wel aan mee. 5 minuten voor de reguliere speeltijd was er een scrimmage van Teun v.d. Donk met de keeper en verdediger en floot de scheidsrechter voor een penalty. Hij vond dat Teun uit balans werd gebracht door de verdediger en zodoende een doelkans voorkwam. De penalty werd vakkundig en hard binnen geschoten door Geert. Na een lange blessuretijd was een moeizaam bevochten overwinning binnen.

Hopelijk kunnen we de competitie nog lang voort zetten. Laat iedereen daarom zijn verantwoording nemen en er voor zorgen dat het corona virus omgezet gaat worden naar een gezond voetbal virus. Supporters weer bedankt en tot volgende week. Dan treffen we Wilhelmina, dat GVV met 6-0 naar huis stuurde.