Duyn en Daelseweg 12
5391EE
NULAND
tel. 073-5327257

Dat liedje zat al de hele ochtend in het hoofd van de trainer. We zijn nu 20 competitiewedstrijden ongeslagen en deze reeks wil hij zo lang mogelijk volhouden. De laatste nederlaag dateert alweer van 26 mei 2019.

Vandaag dus een mooi affiche met twee geel-zwarte verenigingen. RKVV Wilhelmina is een van de oudste voetbalverenigingen in Nederland en bestaat al sinds 1897. Ook een leuk detail is, dat ons trainersduo Marc en Gerard er jaren heeft gespeeld.

De eerste 20 minuten stonden we onder druk van Wilhelmina en lukte het niet om er onderuit te voetballen. Toen onze verzorger René het veld op moest voor een blessure behandeling van Rik, kon Marc v. Delft de ploeg bij elkaar roepen en werden er enkele puntjes op de i gezet. Vanaf dat moment draaide het beter en kregen we een mooie kans via een vrije trap. Tom mikte deze op het hoofd van Gijs, die hem fraai over de keeper in de goal knikte. 10 minuten later kwam onze linksback, (Thijs was echt ontwaakt) diverse keren opdraven vanaf links. Eén van zijn voorzetten belandde op het hoofd van Sam, die schijnbaar ook de kunst van het koppen in zich heeft, en voor de tweede keer voor Nulandia het doel trof. Wilhelmina was vooral gevaarlijk met afstandschoten. In de 38ste minuut troffen de kanaries met een gericht schot een bal tegen de kruising en er gelukkig dus niet in.

De 2de helft werd een spektakelstuk met volop kansen heen en weer. Tim was zeer attent en hield zijn doel lang schoon. In minuut 65 werd het penibel voor zijn goal en werd het doelpunt wat daar uit kwam afgekeurd wegens buitenspel. Zelf kregen we diverse kansen op de 3-0, maar de bal wilde er maar niet in. Het werd nog 10 minuten billenknijpen nadat Wilhelmina de stand op 2-1 had gebracht. Maar na het laatste fluitsignaal konden we juichen en de 3 punten in Nuland houden.

Het goudgele vocht was ook zeer verdiend en vanuit de kleedkamer klonk er een beroemd kinderliedje dat sloeg op de drie gewonnen wedstrijden bij de start van dit seizoen. Het werd dan ook nog lang gezellig in de kantine met de wildkermis. Er waren diverse leden van andere clubs aanwezig, want zelfs enkele spelers van Buren waren in Nuland beland na hun afgelaste wedstrijd.(de scheidsrechter was niet op komen dagen).

Iedereen weer bedankt voor de enorme support. Nulandia speelt volgende week uit bij Maliskamp die een knappe 3-1 overwinning behaalde tegen de Teisterbanders. Even een attentiepunt, want de wedstrijd begint al om 14:00!!!