5331XL
KERKDRIEL
tel. 0418-631855

Bron: Brabants Dagblad Amateurvoetbal

DSC - Nulandia 2-1 (1-0). 17. Wessel Thewes 1-0, 50. Tomas de Laat 1-1, 80. Gertjan Hooijmans 2-1.

,,We moeten nog wat trainen op afmaken”, oordeelt DSC-trainer Robin Verheijden na de overwinning op Nulandia. De thuisploeg kwam na een kwartier op 1-0 door een doelpunt van Wessel Thewes. Op één kans na waren alle kansen in de eerste helft voor DSC. Geen enkele daarvan belandde in de goal. In de tweede helft ging het wat gelijker op. Nulandia kwam kort na rust op gelijke hoogte, 1-1. DSC moest dus weer in de aanval. Gertjan Hooijmans verschalkte zo’n kwartier voor tijd de Nulandse doelman, 2-1. Verheijden: ,,Toch was het nog lang billen knijpen, want er kwamen wel acht minuten blessuretijd bij!” Bij DSC konden ze uiteindelijk opgelucht ademhalen, want Nulandia scoorde niet meer.

Giovanni Henskens zag zijn Nulandia niet al te best aan de wedstrijd beginnen tegen DSC. ,,Ik vond hen in de eerste helft wat betreft inzet en strijd beter voor de dag komen dan mijn eigen ploeg”, zegt de trainer. Nulandia kwam echter wel goed uit de kleedkamer en wist uit een corner een paar minuten na rust 1-1 te maken. Henskens zag in het tweede bedrijf vooral een ‘vechtwedstrijd’. Na de 2-1 kreeg Nulandia nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar volgens Henskens hield de doelman van DSC zijn ploeg op de been.