1e klasse 17

11 maart 2017 15:00

Scheidsrechter

Ven, J.J.E. van de

Op zaterdag 11 maart stond de wedstrijd van Nulandia JO19 tegen VV Heeswijk JO19 op de planning. Met Heeswijk op de 11e plaats en Nulandia op de 5e plaats, leek voorafgaand aan de wedstrijd het klasseverschil groot te zijn. Met deze gedachte reisde het team uit Heeswijk af naar Nuland om het tegendeel te bewijzen.

Door een rommelig begin van de wedstrijd kwamen beide teams niet lekker in de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden aan beiden kanten en weinig kansen gecreëerd . Na een aantal minuten begon het toch te lopen bij Nulandia waardoor de openingstreffer niet lang uitbleef. Door prachtig combinatievoetbal tussen Roel en Jasper wisten zij Rens te vinden in het strafschopgebied waardoor hij op zijn beurt de 1-0 kon binnenschuiven. Hierdoor was de wedstrijd eindelijk op gang waarbij er kalm gevoetbald werd.

De voorsprong bleef echter niet lang voor het team uit Nuland. Door een verre inworp van de linksachter van Heeswijk werd het rommelig voor het doel van Stijn, de doelman van Nulandia. Hierbij kon de bal 2 maal stuiteren in het strafschopgebied zonder dat deze weg werd geschoten. Een oplettende speler van Heeswijk kon zijn voet hier tegenaan zetten voordat een speler van Nulandia dat kon waardoor de bal in het doel belande voor de 1-1.

Wanneer de 1-1 eenmaal was gevallen zakte Nuland in. Het spel werd weer rommelig en de focus was er niet meer helemaal bij. Heeswijk dat steeds verder richting het doel van Nulandia kwam werd steeds gevaarlijker. Door een bal op de hand van verdediger Rick werd er een penalty gegeven voor Heeswijk. Tot grote teleurstelling van Stijn kon hij de bal niet stoppen nadat hij de goede hoek had gekozen. Rust stand 1-2.

Na de rust moest het initiatief vanaf de kant van Nulandia komen. Met als doel een achterstand om te zetten in een voorsprong werd er voor een aanvallende opstelling gekozen. Door met 3 verdedigers te gaan voetballen zouden er meer kansen gecreëerd moeten worden voorin. Door deze tactiek kreeg Jason nog een opgelegde kans voor het doel door het werk van Jasper. Deze inzet werd echter uitstekend gestopt door de doelman van Heeswijk. Even later werd Mitchel weggestuurd door Rens om vervolgens alleen tegenover de keeper van Heeswijk te staan. Een prima schot van Mitchel dat helaas de lat raakte.

Naast deze twee grote kansen is er te weinig gecreëerd door Nulandia waardoor de wedstrijd tot een einde kwam. Helaas zijn de gemaakte kansen niet omgezet in doelpunten en is Heeswijk terug afgereisd naar huis met 3 punten.