Prinses Irene JO19-1 – Nulandia JO19-1 uitslag: 1 - 2

1e klasse 17

18 februari 2017 15:00

Scheidsrechter

Peters, T.P.H.

Vandaag stond een competitie wedstijd gepland tegen Prinses Irene in Nistelrode. Een sterke tegenstander die niet voor niets 2e staan in de competitie. Dat gegeven maakte onze jongens waarschijnlijk heel scherp, want ze speelden vanaf het begin heel sterk. Er werd meteen “hoog” verdedigd en vroeg gestoord, waardoor de tegenstander geen enkele kans kreeg om te voetballen. Daardoor speelden ze ofwel een lange bal die meteen werd veroverd of maakten ze foute passes. Dat leverde ook al in de 1e minuten meteen een kans op voor Jason. Maar die schoot met links net te slap in, waardoor de keeper kon redden.

Maar onze jongens bleven heel sterk en geconcentreerd spelen, mede ook dankzij de krachtige opbouwende coaching van Mart. Hij maakte dat ze er bovenop bleven zitten, waardoor Prinses Irene totaal niet in het spel kwam.

Dit kostte natuurlijk ook veel kracht waardoor Nulandia in het midden van de 1e helft iets terug zakte. Maar al gauw pakten ze de draad weer op met een paar sterke momenten. Dat leverde rond de 30e minuut een prachtige aanval op die vanuit Jason op het middenveld naar Daan werd opgepakt. Daan passte naar Steve op rechts. Die speelde diep op Rens die weer kort terug legde op Roel. Die ging direct richting strafschop gebied en hield de bal even vast (op advies van Mart langs de kant) en speelde daarna naar Rens die een voorzet op maat gaf aan Jasper die de bal op zijn beurt keurig in de hoek kopte. 0-1. Prachtige goal. Je had erbij moeten zijn om van deze aanval te smullen!

Ook daarna kreeg Nulandia nog een paar goede kansen en werd zelfs een mooie goal van Jasper ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Tenminste sowieso volgens de “deskundigen” langs de kant.

In de 2e helft was het begin weer sterk van Nulandia en waren ze iets minder bovenliggend dan in de 1e helft, maar kregen ze weer een paar goede kansen en zelfs een bal van dichtbij op goal van Roel die er met geluk voor Prinses Irene net niet in ging.

In de 62e minuut speelde Steve een lange bal naar Jasper die deze schitterend langs de keeper verlengde; 0-2.

Daarna zakte Nulandia iets in en kreeg Prinses Irene een paar halve kansen en zelfs een frot goal in de 84e minuut, maar meer gevaar kwam er niet.

Kortom onze jongens hebben een schitterende partij op de mat gelegd en dik verdiend gewonnen!