Nulandia JO19- 1 – Festilent JO19-1 Uitslag 6-0!

1e klasse 17

4 maart 2017 15:00

Scheidsrechter

Wingerden, D. van

Vandaag was er een inhaalwedstijd gepland. Helaas was de tegenstander op een (trainings?)weekend en bestond de tegenstander vooral uit B spelers. Wij speelden in een opstelling die behoorlijk anders was dan dat we gewend zijn.

De eerste helft waren we minder geconcentreerd. Er werden veel lange ballen gespeeld waarvan er weinig aankwamen en bij veel duels kwamen we net één stapje te laat. Ook werden er een aantal kansen gemist. Verder speelden we alsnog wel beter dan de tegenstander.

Vroeg in de wedstrijd kreeg Roel een gele kaart die tijdens een sprintduel de overtreding maakte. Toch scoren we de eerste helft. Een doelpunt van Marco uit de kluts. 1-0. Het spel verbeterde erna niet echt maar na een mooi uitgespeelde aanval komen we op een 2-0 voorsprong. Dit doelpunt werd gemaakt door Ruben waar een mooie pass aan vooraf ging. Dit is tevens ook de ruststand.

In de kleedkamer gaf Mart veel kritiek op ons spel, overigens zeer terecht. We werden even op scherp gezet zodat we beter aan de tweede helft konden beginnen. Er werd gezegd dat we makkelijker moesten spelen en dat er meer over de grond gespeeld moest worden.

En dat gebeurde ook. Vlak na rust scoort Marco zijn tweede doelpunt. 3-0. Een mooi uitgespeelde aanval (over de grond!) Dit gaf veel goede moed. Hierna werd het voetballen wat makkelijker. De tegenstander zakte ver terug. Er werden veel kansen gecreëerd waarvan er in het begin niet veel afgemaakt werden. Toen werd er gewisseld. Ramon eraf, Tjerk erin. Tjerk nam de positie van Roel over. (Centraal achterin) Roel schoof door naar de positie van Ramon. (Centraal middenveld). Niet lang hierna maakte Roel een prachtig doelpunt. Een strak afstandsschot in de dichtbije kruising. 4-0. Toen hadden we de smaak te pakken. Wéér een mooi doelpunt! Ditmaal van Ruben. Ook een afstandsschot van ongeveer dezelfde afstand als waar Roel vandaan scoorde. Deze bal vloog ook in de dichtbije kruising, maar deze bal draaide er naar toe. 5-0. Toen werd er weer gewisseld. Twee jongens uit JO19-2 erin. Rens Ruijsenaars en Sander van Lokven. Sander kwam linksback te spelen en Rens “op 10”. Rens Rovers en Stef gingen eruit. Vlak hierna scoorde Rens misschien wel het mooiste doelpunt van allemaal. Een ver afstandsschot met links die wegdraaide naar de verre kruising. 6-0. Hierna hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. Festilent heeft de gehele tweede helft nagenoeg geen kans meer gehad. Een zeer verdiende overwinning dus!

Conclusie, bij vlagen werd er goed gevoetbald en is deze wedstrijd uiteindelijk zeer verdiend gewonnen.