4 februari 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond een oefenwedstrijd op het programma in Sint Michielsgestel. Daar had nog nooit iemand van ons team gespeeld. Ook de coaches niet en dat bleek. Iedereen reed keurig achter de coaches aan, maar in Sint Michielsgestel zelf ging het een paar keer mis in kwamen we verkeerd uit ergens in een woonwijk. Maar uiteindelijk was het gelukt en bleek bij aankomst dat Mark het navigatie apparaat op z’n kop had gehouden……

Maar er was voldoende tijd om warm te spelen en in te lopen en was het weer nog wel ok. Het kunstgras veld lag er prima bij, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een lekkere pot oefenvoetbal. Alleen vlak voor aanvang van de wedstrijd begon het helaas te regenen en hield het ook niet meer op. Daarmee werd het ook een stuk kouder en daarmee werd de wedstrijd er ook niet beter op.

Maar goed lekker begonnen en het ging wel meteen scherp en gelijk op. Dat resulteerde bijna in een fantastisch doelpunt van Marco via een halve omhaal. Alleen de bal belande op de paal. Zelfs een toeschouwer van de tegenstander zei “deze had voor mij ook mogen zitten”.

Na een minuut of 20 kreeg SCI een hoekschop en deze werd niet sterk genoeg verdedigd waardoor SCI een kluts goal scoorde. 1-0. Daarna bleef de wedstrijd gelijk op gaan met wat kansjes over en weer en begonnen onze jongens wat meer aan te dringen. Er kwam een vrije trap op de rand 16 in de 32e minuut. Perfecte plek voor Rens. Alleen het lukte net niet. De bal had wel de goeie hoogte over de muur, maar ging naast. Ondertussen kon het trouwe Nulandia legioen (een paar ouders en een zus die moesten rijden aangevuld met nog een vader die kwam kijken) langs de kant gelukkig de wedstrijd onder een afdak volgen want het bleef maar regenen en het was echt waterkoud.

In de 2e helft begonnen onze jongens van JO19-1 meteen sterker aan de wedstrijd en de tegenstander kreeg wat meer moeite om tempo te volgen en kregen een paar kramp gevalletjes. In de 63e minuut een vrije trap. Weer een mooie plek voor Rens, maar hij besloot tot een voorzet en Daan schampt de bal met het hoofd net genoeg, waardoor deze in de verre hoek beland. 1-1
Daardoor leek Nulandia de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar in de 67e minuut wordt Tonny uit balans gebracht en krijgt hij onterecht voordeel  van de scheidsrechter (die daarvoor later zijn excuses gaf). Daardoor volgde wel een uitbraak met de 2-1 voor SCI als gevolg.

Daarna werd de wedstrijd helaas slechter van niveau aan beide kanten. Er kwamen nog wat kramp gevallen, natuurlijk ook door het verkleumende weer en er waren nog wel pogingen, zoals een nog ineens een goeie kans in het strafschopgebied, maar helaas Jason schiet net naast. Onze jongens drongen nog wel aan, maar het lukt niet. Daardoor kwam er nog wat ruimte voor de tegenstander, maar dankzij goede reddingen van Stijn en een uiterste inspanning van Tjerk die een bal net voor de lijn weg kon tikken, bleef het uiteindelijk bij 2-1.  Uiteindelijk was de conclusie van Mart en Mark eigenlijk heel simpel: “ach de wedstrijd was uiteindelijk niet zo geweldig, maar ze zijn lekker bezig geweest en hebben lekker kunnen spelen en daar ging het vandaag om”.