2 - 6

Nulandia 1

4e klasse H

5 november 2017 14:30

Nulandia wint verdiend in Zijtaart met 2-6, maar speelde zelf met momenten erg onrustig.

In de derde minuut was er al het eerste kansje voor Nulandia, de bal wordt over de keeper gekopt, maar een speler VOW houdt bal van de lijn. Direct erna parkeert VOW een vrije trap op de paal.

Het eerste doelpunt kon niet lang uitblijven en in de 9de minuut lost Rik Korsten een raak schot op goal, 0-1. Hierna is het eenrichtingsverkeer richting de goal van VOW. Nulandia schiet via Tom van de Ven een bal op het aluminium uit een vrije trap. Een schot van afstand door Mark Ruijssenaars gaat helaas naast en Stijn van der Donk redt weer eens goed op een vrije trap van VOW.

Minuut 22. Goal Nulandia. Rik Korsten gaat diep, houdt de bal netjes binnen, legt voor op Tom van de Ven, die zijn eerste van de middag binnen schiet.

Na een half uur spelen wordt het gevaarlijk voor de Nulandse goal, ondanks het geval van buitenspel is er nog een mooie redding van Stijn te bewonderen. Even voor rust hebben een paar spelers zich niet onder controle en scoren derhalve een gele kaart bij de scheidsrechter. Tommie heeft daar geen aandacht voor en scoort juist voor het rustsignaal nog effe de  0-3.

De suiker van de ranja deed goed zijn werk, want direct na het begin van de 2de helft is er al een kans voor Teun en Mike. Het Zijtaartse doel is een schiettent geworden, maar de bal wil er niet in.

VOW wordt zowaar gevaarlijker en produceert een schot op doel, maar net naast het doel van Stijn.

Rens Rovers vervangt Mark Ruijssenaars, die hard gewerkt heeft op deze zonnige edoch koude zondagmiddag. Plots uit een counter scoort VOW de 1-3. De angst kroop er bij het publiek in, dat het zomaar 2-3 zou kunnen worden. Echter vind Tom het net voor de derde keer op een voorzet van Rik Korsten die op zijn beurt netjes door Teun werd bediend. Deze laatste wordt in dezelfde minuut vervangen door Jasper Klerks. Daarna nog een derde wissel voor Nulandia, Joeri Roovers vervangt Nicky van der Heijden. In de 77ste minuut krijgt VOW een vrije trap op een gevaarlijke positie. De speler van VOW schiet deze vrije trap knap in de rechterbovenhoek. Stijn is kansloos bij deze vrije trap en het wordt 2-4.

Even later is het Stijn die de winnaar is van het duel met een stijlvolle redding. In diezelfde minuut mist Rens Rovers aan de andere kant voor open doel!!!! Rik Korsten schiet de wedstrijd op slot na een mooie steekbal van Mike van Lokven. Tom van der Ven herhaalt zich door ook nu weer een minuut voor het eindsignaal te scoren, wat voor hem nummer vier betekend. VOW mag in blessuretijd alleen op de keeper af maar Stijn redt wederom. Eindstand 2-6.

Hierdoor stijgen we naar de 2de plaats en behouden we zicht op de eerste periode.

Volgende week geen voetbal voor ons eerste. Nulandia 2 gaat op bezoek bij Venray en het derde speelt thuis tegen Vorstenbossche boys.