7 - 0

FC de Rakt 1 (zon)

4e klasse H

24 september 2017 14:30

Na een succesvol voorbereidingsprogramma begon vandaag eindelijk de competitie. FC De Rakt was al bekeken door ass. trainer Eric Goedmakers. Hij waarschuwde ons voor de sterke bonkige spits en een paar snelle buitenspelers. Na 6 minuten gaf het scorebord in Nuland al de 1-0 aan. Marco v. Lokven was neergehaald binnen de 16 en Geert Korsten benutte de penalty. Dank zij de vingertoppen van keeper Stijn v.d. Donk werd achterin de 0 gehouden.  De tegenstand van de druk op De Rakt duurde tot de 29ste minuut. Marco van Lokven strafte een communicatiefout van de keeper en verdediger af. 3 minuten later zorgde  Stef van de Hurk voor de 3-0 ruststand na een assist van Geert Korsten die ook nog een strafschop miste.

Na de pauze bleven de gasten uit Uden compleet kansloos. Nulandia liet zien dat ze als één team in het veld stonden. Geert Korsten had nog een paar mooie assists en scoorde nog twee keer. Achterin stond het als een huis. De wissels draaiden gemakkelijk mee in het systeem en Stijn hield zijn doel schoon. Luuk Vissers en Rik Korsten vonden beiden ook nog het net: 7-0. Een prima start dus voor Nulandia. Koen Wissing was zeer tevreden, maar zei wel dat de mannen scherp moesten blijven. De biertjes na afloop smaakten prima op het zonnige terras bij Nico.

Iedereen bedankt voor de steun.

Volgende week beginnen we weer gewoon met 0-0 tegen FC Uden. Hopelijk zijn jullie er dan ook allemaal weer bij op de Vlasakker in Uden.