8 - 1

VOW 1

4e klasse H

11 maart 2018 14:30

Vandaag staat de wedstrijd tegen de nummer laatst op het programma. Dat dit nooit zomaar een gewonnen wedstrijd is, bewees PSV gisteravond maar weer eens. Iedereen stond dan ook op scherp en werd er niets aan het toeval over gelaten. Mooi detail is wel dat de Koen zijn kortste wedstrijdbespreking aller tijden hield.

We waren nog getuige van de sensatie bij het 2de  elftal. Die kwamen na een 0-2 achterstand sterk terug en sleepten er in de laatste minuut nog een overwinning uit. 3-2 winst en feest. Ook ons 3de team had uit bij Rhode met 0-2 gewonnen en dus werd het weer eens tijd om er een “negenpuntendag” van te maken.

Direct na de aftrap werd er flink druk gezet op VOW en na 2 minuten was het al raak. Rik scoorde na een geweldige assist van Wessel. Voordat VOW een beetje bekomen was van deze bliksemstart stond de 2-0 al op het bord. Tom maakte zelf zijn rebound af vanuit zijn vrije trap. De druk bleef er vol op staan en in minuut 15 werd Geert binnen de zestien onderuit gehaald. Hij benutte hierna de toegekende penalty op een zeer zelfverzekerde manier. Tot op dit moment waren het dus de geelzwarte goalgetters die scoorden. In minuut 19 verbaasde Willem vriend en vijand door zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken en sprak de legendarische woorden: ”Wat is dit nou?” Na een half uur spelen was de buit dus wel binnen en kon het sparen van spelers beginnen. (Niet de plaatjes van de AH) Rik werd gewisseld voor Thijs die een reputatie heeft met scoren tegen clubs wiens naam met een V begint. Na een botsing, met als gevolg even flinke hoofdpijn, was het ook verstandig om Marco van het veld te halen en te wisselen voor good old Doelen. Zo gingen we met een 4-0 stand de rust in.

In de 2de helft gaf Luuk zijn visitekaartje af door de 5-0 binnen te tikken na een assist van Joris. Een paar minuten later kwam de spits van VOW in balbezit door een foute terugspeelpass en scoort hij de befaamde eretreffer. Veel tijd om hiervan te genieten hadden de gasten niet, want enkele minuten later schoot Teun vanaf de 16 meter met zijn chocoladebeen de 6-1 binnen. Dit was het teken om Tim zijn officiële debuut als keeper bij het eerste te laten maken. Tim gaat bijna elke week als wisselspeler mee. Hiervoor hebben we diep respect. Hij kreeg enkele doelpogingen te verwerken en hield het doel mooi schoon. In de 78ste minuut scoorde Luuk zijn 2de goal na een assist van Tom en 10 minuten later was het andersom. Tenminste als de 2 ballen die van de lijn gehaald werden als assist voor Luuk geteld mogen worden.

Eindstand 8-1. “Nulandia was vandaag op alle fronten twee klassen beter”, concludeerde VOW-trainer Jordy van Boxtel

Dit geeft goede moed om volgende week naar WEC te gaan en daar de topper van de 4de klasse H te gaan spelen. Supporters zijn zeker welkom op Sportpark de Glorie aan de Veghelsedijk 23 te Wijbosch.

Het werd nog gezellig tijdens de wildkermis, waar Nico getracht werd over te halen om buiten te komen spelen.