1 - 1

Nulandia 1

4e klasse H

6 mei 2018 14:30

Het was warm en druk in Wijbosch. Mooi om te zien hoeveel supporters ons kwamen steunen in de strijd om het kampioenschap. De kampioenskoorts heerst in Nuland en iedereen wil dit meemaken. Ons vlaggenschip gaat voor de titel en zal de grote strijd in de laatste competitiemaand met WEC en FC Schadewijk aangaan.

Vandaag dus WEC.  In de eerste helft was de thuisploeg licht de bovenliggende partij. Zonder echter uitgespeelde kansen te creeën. Dit gold voor beide partijen. WEC kwam op voorsprong door een dood spelmoment. Kaounda Leermakers nam de vrije trap waarna Rob van de Ven koppend terug legde op Elmo Kuijpers die de 1-0 scoorde. We bleven druk zetten op de stugge verdediging, maar kregen het gaatje niet gevonden. Geert schrok schijnbaar toen een voorzet van Rens op zijn hoofd terecht kwam, waardoor hij niet adequaat kon reageren.

Na de pauze drukte Nulandia WEC helemaal terug in hun verdediging. Tom stond nog geen 5 minuten in het veld toen hij scoorde uit een corner.  De 1-1 was een feit, maar we wilde meer, de jacht op de  op de 1-2 was geopend. WEC kreeg kansen in de tegenstoot en had misschien een penalty moeten hebben. Aan de andere kant was er een handsbal en mocht Nulandia zich beklagen dat er geen vrije trap vanaf elf meter kwam. Dus ook in de beslissing van de scheidsrechter was er een gelijke stand. In de laatste minuten moest  WEC met alles wat het had vechten om de 1-1 over de streep te trekken. Er ontstonden hachelijke momenten en we hadden dubbele pech dat we de paal èn lat raakten. Na 90 minuten zware strijd stond er een gelijke stand op het bord in Wijbosch, maar gelukkig ook bij Schadewijk. Zo blijft de strijd om het kampioenschap open en worden het nog 3 spannende weken.

Complimenten aan onze mannen die zéér hard gewerkt hebben. Als ze dit de komende wedstrijden op kunnen blijven brengen, komt het zeker goed!!