RKKSV 1 (zon)

4e klasse H

26 november 2017 14:30

Vanmiddag speelt Nulandia 1 thuis dé derby van dit seizoen tegen onze Kruisstraatse buren RKKSV 1. De N-side had een luidruchtige sfeeractie georganiseerd om de mannen extra scherp te zetten.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Van het spel was vooral te genieten aan de zijde van ’t Heike. Eenrichtingsverkeer richting de RKKSV doelman. Maar de bal wilde er niet in. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon beter dan vorige week in Vorstenbosch. Tom v.d. Ven was erin gekomen voor Rens Rovers. Dit om het Kruisstraatse centrum nog meer onder druk te zetten. Dit resulteerde in een aantal fraaie kansen. Een oude voetbalwet ging daarna weer eens in werking:  ”Als je zelf niet de kansen afmaakt gaat de bal………”.  Juist, er aan de andere kant in. In de 72ste minuut scoorde Vorstenbosch, de spits van RKKSV (dit om verwarring te voorkomen) de 0-1. Echter werd de aftrap door Tommie er vanaf de middenstip in één keer ingetrapt. Een wereldgoal, die na de wedstrijd voor nog veel gespreksstof gaf.  RKKSV was hierdoor direct lam geslagen. En 6 minuten later werd de corner van Rik fraai binnen getikt door Marco. Einduitslag 2-1.

Hierdoor is er een klein gaatje geslagen van 4 punten naar de nr 5 Avesteijn, onze tegenstander van volgende week.

Aan de oproep om na de wedstrijd vooral gezellig te blijven hangen voor een optreden van niemand minder dan Rob van Daal werd duidelijk gehoor gegeven.

Het was nog lang gezellig in de kantine die volgende week zekers vers bier in huis heeft.