2 - 1

Nulandia 1

4e klasse H

29 april 2018 14:30

Nulandia speelde vandaag een open wedstrijd in Zeeland. “We hebben vandaag één van onze beste wedstrijden van het seizoen gespeeld” zei Festilent-coach Michel Kuijpers na de wedstrijd. U begrijpt dat het vandaag dus niet gemakkelijk is geweest voor ons.

We begonnen goed aan de wedstrijd, met direct een kans voor Rik. Hij kwam 1 op 1 met de keeper, maar deze kwam resoluut de goal uit en stopte de bal. Festilent ging ook fel uit de startblokken en in de 12de minuut wist Pepijn Schonenberg het net te vinden. Het spel golfde op en neer. Onze jarige job Geert korsten, gaf zichzelf een mooi kado door vanaf 30 meter de bal via onderkant lat binnen te knallen. 1-1 wat tevens de ruststand was.

Ondertussen kregen we berichten door vanuit Oss, waar de FC Schadewijk en WEC tegen elkaar vochten voor de koppositie. Dit bleek een beladen wedstrijd te zijn gezien het aantal gele kaarten dat gegeven werd.

Het was ook in de tweede helft weer een open wedstrijd. Maar Festilent wist via Willem van der Loop weer op voorsprong te komen. We creëerden 3 à 4 goede kansen, maar die moeten we dan wel benutten. Festilent wist de voorsprong te behouden en won met 2-1. “Een terechte overwinning op de beste ploeg in de competitie”, volgens de Festilent-coach.

De topper tussen FC Schadewijk en WEC werd uiteindelijk besloten op een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Dat was gezien de verhoudingen op het veld terecht. Schadewijk liet bij vlagen het betere technische voetbal zien maar de beste kansen waren eigenlijk voor de bezoekers.

We krijgen dus nog een kans om alsnog de titel te pakken maar dan moet er volgende week sowieso bij WEC worden gewonnen. Uw support is van harte welkom.