1 - 2

WEC 1

4e klasse H

29 oktober 2017 14:30

Vandaag staat de wedstrijd tegen WEC op het programma. Een team dat met 3-3 gelijkspeelde tegen FC Schadewijk, dus we waren gewaarschuwd. We begonnen zeer sterk aan de wedstrijd en in de zevende minuut nemen we voor het eerst het doel van WEC onder vuur, maar de doelman en een speler liggen in de weg. Pas in de 11de minuut van de wedstrijd kreeg Stijn de bal in zijn bezit en in minuut 13 was WEC voor het eerst zeer gevaarlijk, maar de verdediging werkt de bal uit de doelmond. Naarmate de minuten verstreken begon WEC te wennen aan het hogere Nulandse tempo en kwam men beter in het spel. Na een half uur spel op de helft van WEC was het plots Steef Rovers die vanuit een tegenstoot 0-1 maakte. Onze assistent scheidsrechter stak zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar scheidsrechter Arts wuifde dit weg. Direct na de aftrap ging het spel weer richting ’t Heike, maar 6 minuten later was het grootste gevaar toch weer aan de kantine zijde en kopt WEC uit een hoekschop op de lat.

Na de rust voerden we het tempo nog verder op en WEC bleef op de counter loeren. In de 52e minuut schiet Mark Ruijssenaars na een lage voorzet van Rik Korsten de 1-1 in de touwen. We bleven het spel maken maar telkens konden we net niet een voet of hoofd tegen een gevaarlijke voorzet aankrijgen. Zo werd in de 63ste minuut een voorzet van Geert Korsten door twee spelers gemist en vervolgens schiet Teun van der Sangen uit de tweede lijn net naast. Daarna een goede voorzet van Rik Korsten die door Marco van Lokven wordt naast gekopt. In de 72ste minuut komt Mike van Lokven erin voor Joeri Roovers. Plots klinkt er een pijnkreet uit de keel van Stef van de Hurk. Iedereen vreest aan het ergste. Gelukkig viel het mee en was er in ieder geval niets gebroken. Stef verlaat geblesseerd het veld en neemt plaats op de bank. Voor hem komt Tomas Habraken in het veld. 10 minuten voor tijd gaat Mark Ruijssenaars eraf voor Tom van de Ven. Op die manier trachten we voor nog meer gevaar te zorgen.  WEC krijgt echter een paar grote counterkansen en komt in de 86ste minuut op 1-2. Zo gingen ze met de 3 punten aan de haal terwijl minimaal een gelijkspel verdiend was geweest.

Volgende week gaan we naar Zijtaart om tegen het nog puntloze VOW te strijden. Van onderschatting mag zeker geen sprake zijn gezien de kleine verschillen waarmee zij tegen FC Schadewijk en Avesteijn zijn verslagen.