22 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag alweer een topper in de 4de klasse H. Het nog ongeslagen SCMH, de promovendus uit de vijfde klasse komt op bezoek. Dit terwijl op TV DE klassieker Feyenoord - Ajax live wordt uitgezonden.

In tegenstelling tot deze grote wedstrijd werd er in Nuland wel gescoord in de eerste helft.

Nulandia was over de gehele wedstrijd gezien de betere ploeg maar toch was het SCMH dat op voorsprong kwam via Paul Daandels: 0-1.  Direct na de aftrap kreeg Rik Korsten een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot hem naast. 4 minuten later was het wel raak. Joeri Roovers glijdt een voorzet van Joris Razenberg binnen. Beide teams hielden elkaar vervolgens in evenwicht. De gasten uit Mariaheide waren vooral gevaarlijk in de omschakeling.  Diverse kansen voor Nulandia volgden. Een goed schot van Geert Korsten werd gered door de keeper en in de 41e minuut speelt Rik Korsten zich goed vrij, maar zijn schot is te zacht om het de keeper lastig te maken. Een schot van Joeri Roovers wordt door de keeper gekeerd en Mark Ruijssenaars schiet de bal diagonaal …………………………..op de lat.

Nulandia en SCMH gaan rusten met 1-1. Gezien de kansenverhouding was een voorsprong voor Nulandia verdiend geweest.

Pas na de thee ging Nulandia de wedstrijd echt domineren. Het werd eenrichtingsverkeer richting het doel aan de terraszijde. Nadat Joeri Roovers een voorzet van Geert Korsten net over werkt, schiet  Geert  in de 57e minuut  zelf de dikverdiende 2-1 binnen.

Daarvoor had SCMH een levensgrote kans op 2-2, maar  Stijn redde moedig  in de één op één situatie. Als je weinig te doen krijgt en op zo’n moment je hoofd koel weet te houden, dat is een echte kwaliteit!!!! Luuk Visschers  is ondertussen warm gaan lopen en vervangt  Mark Ruijssenaars. Uit een corner schiet Stef van de Hurk vol……………… op de lat.

Een schot van afstand door Marco van Lokven wordt door de keeper op een curieuze verwerkt  tot corner.  In de 83e minuut lijkt Nulandia de wedstrijd in het slot te gooien, Rik Korsten schiet de 3-1 binnen. Dit was Rik’s 50ste goal in zijn senioren carrière. Hierna wordt Teun van der Sangen vervangen door Bart Tielemans. SCMH geloofde er niet echt meer in en in de allerlaatste minuut krijgt Rik Korsten nog een kans maar lobt over.  Nulandia wint dik verdiend met 3-1 van SCMH.

Volgende week komt WEC op bezoek. De laatst bekende uitslag dateert alweer uit 2003/2004. Destijds was Nulandia de tegenstander met 4-0 de baas.  U bent dan weer van harte welkom op ons sportpark.