Wedstrijdverslag Nulandia 1- Nooit Gedacht 1 3-2

Datum

2 september 2017 18:00

Accommodatie

Onbekend

Na wat intensieve trainingsweken was het nu eindelijk tijd voor de eerste bekerwedstrijd en deze was ook nog tegen de buurman namelijk Nooit Gedacht.
Op een mooie zaterdag werd de derby afgetrapt om 18:00.

Opstelling Nulandia:
Doel: Stijn
Verdediging: Joris, Stef, Juul, Nicky
Middenveld: Bart, Marco, Rik
Voorhoede: Luuk(papa), Geert, Rens

Eerste helft:

Nulandia was vanaf de aftrap de bovenliggende partij.
Nooit Gedacht kwam niet onder de druk uit en kwam de gehele eerste helft niet echt aan voetballen toe. Het was dan ook niet zo gek dat Nulandia al snel de voorsprong pakte. Een goede actie van Joris over de rechterzijde met een goede strakke bal voor de goal als gevolg, leidde de 1-0 in door Rens.
Na wat goede kansen lieten we eigenlijk na om de voorsprong uit te breiden.
Integendeel werd balverlies op het middenveld ingeleid door de uit het niets komende 1-1 door Bob die zo naar de goal kon lopen en de bal kon binnenschuiven. Enkele minuten later kwamen we zelfs op achterstand door een lage vrije trap die via een been van ons Stijn op het verkeerde been zette 1-2. Ondanks de onnodige en onverdiende achterstand bleven we druk zetten en dat leidde voor rust eerst voor nog wat schoten die werden gepareerd door de keeper maar uiteindelijk kregen we een penalty mee die Geert binnenschoot, 2-2 en dat was verdiend en ook lekker dat die net voor rust viel.

Tweede helft:
De tweede helft begon en er was wat minder balbezit in de eerste helft en Nooit Gedacht kwam er op sommige momenten voetballend onder de druk uit. Wessel kwam Nicky te vervangen om zo hun gevaarlijkste man Bob die vaak naar binnenkwam zo tegen te houden. Echter kwam de eerste grote kans toch aan de andere kant Rens en Geert kwamen samen na een goede combinatie op een verdediger af, Rens legde de bal goed af echter vlagde de grens voor buitenspel. Ik verwacht dat die nog spierpijn heeft van al dat afvlaggen van Geert. Helaas weg kans. Stijn pakte nog wat goede ballen weg maar de tijd dreef weg en het leek op een gelijksspel uit te lopen. Ondertussen was Luuk(papa) eraf gegaan voor Luuk($) en Willem erin gekomen voor Geert.
Echter gingen we overigens volkomen verdiend de wedstrijd gezien te hebben er toch met de overwinning vandoor. Een goede diepe bal op Rik werd benut en zo werd de eindstand op het bord gezet : 3-2!
In de laatste minuut was het nog wel even billenknijpen na een corner waar 22 mensen in de zestien stonden.

Conclusie:
Veel goede punten kunnen er worden meegenomen uit de wedstrijd en het is natuurlijk altijd lekker om een derby winnend af te sluiten!