24 september 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Na een goede voorbereiding reisden we vandaag vol vertrouwen af naar het verre Boekel. Er was even de hoop dat onze terugkeer in de 1e klasse een horde mensen op de been had gebracht, maar de file voor het sportpark bleek veroorzaakt door een nabije car-boot-sale. Ook leuk natuurlijk.

De warming-up had vandaag overgeslagen kunnen worden, daar de afstand tussen kleedlokaal en wedstrijdveld al groter was dan dat sommigen van ons in 90 minuten afleggen. Eenmaal aangekomen verschenen de volgende 11 mannen aan de aftrap:

Nick
Klomp    Peer Tomas   Hab
      Mark    Handsome
   Tom
      Joeri     Coele   Teun

Het begin was nog vrij aardig en leverde enorme kansen op voor Teun en Tom. De meeste aandacht ging vandaag echter uit naar het vissen van de bal uit het water. Klomp lag regelmatig met zijn neus in de natte sloot, iets wat hij waarschijnlijk bij Coele heeft afgekeken. Kansjes waren er ook voor Boekel, maar good-old Toots hield zijn doel schoon met enkele knappe reddingen. Vlak voor rust viel de goal dan eindelijk toch nog in Nulands voordeel. In de kluts op randje zestien kon Teun niet veel anders doen dan een hakje geven, en tot ieders verbazing zette hij hiermee Tom 1-op-1. Hierop besloot zijn directe tegenstander Tom’s shirt uit te trekken, maar dit is vrijwel onmogelijk gezien onze nieuwe strakke tenues in combinatie met onze afgetrainde torso’s. De scheids legde de bal op de stip en ondanks dat de keeper tot 6x toe zijn veters moest strikken, schoot Tom de bal onberispelijk binnen. Met deze goal kwam ook direct een eind aan ons goede spel en 2 minuten later stond het alweer gelijk. Een lange bal van achteruit zorgde voor een misverstand bij ons achterin, waarna de compleet vrijstaande Boekelse spits hem zo over Nick heen kon wippen.

Na rust kwam Mitch erin en, op zoek naar een nieuwe voorsprong, kwam Joeri ongelukkig in botsing met zijn tegenstander wat deze waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen opleverde. Er werd nog een brancard gehaald, maar de Boekelse pechvogel verkoos de kilometerslange lijdensweg naar het kleedlokaal te voet af te leggen. Naarmate de 2e helft vorderde werd het steeds meer tegenhouden in plaats van aanvallen. De organisatie was zoek en meer én meer ballen eindigden over de zijlijn in de sloot. Ook het inbrengen van Bas en Maas veranderde weinig. Na wederom Nulands balverlies en een goede steekpass vanuit de het Boekelse middenveld kon de spits de 2-1 binnen schuiven. Een klein slotoffensiefje volgde en uit een voorzet uit een vrije trap leek Mitch zelfs nog de gelijkmaker binnen te schieten. Het was voor ons niet helemaal duidelijk wie er buitenspel had moeten staan, maar de scheidsrechter keurde hem af. Desondanks was deze nederlaag toch vooral aan onszelf te danken.

Het moet én kan volgende week alleen nog maar beter!