3 - 1

EVVC JO19-1

1e klasse 1

25 november 2017 15:00

Deze week moesten we aantreden tegen EVVC JO-19 dat als enige team nog zonder overwinning zit. We moesten dan ook waken voor onderschatting.

Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat we niet helemaal scherp waren. We verloren veel duels die gewonnen moesten worden en het middenveld schoof te ver op waardoor we vrij snel de lange bal hanteerden. De eerste kansjes waren, dus ook voor EVVC uit de counter.

Na 20 minuten kwamen we toch verrassend op voorsprong uit een vrije trap van Rick Verstegen die de bal van grote afstand richting doel trapte, waarna de bal licht van richting werd verandert en uit eindelijk in de verre hoek in het doel belandde. Daarna werden we al iets beter en we kregen zelfs een aantal grote kansen op de 2-0, maar uiteindelijk gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust waren we erop gebrand om de score uit te breiden en dat gebeurde ook. Tom Goedmakers ronde knap af na een mooie steekbal van Vince van Hoek die eerst handig van zijn tegenstander was weggedraaid. Daarna werden we minder scherp en dat resulteerde in een aantal grote kansen van EVVC die verzuimde te scoren mede door goed optreden van Tim. Daardoor viel de goal aan de andere kant. Stef Kwaks schoot van grote afstand. De bal leek makkelijk te pakken voor de keeper, maar hij liet de bal los en Noud lette goed op en liet deze kans niet onbenut, 3-0. Bijna gelijk na de 3-0 gaven we EVVC teveel ruimte waardoor Vinkel met een schot van de 16 de bal buiten bereik van Tim in de hoek kon plaatsen. Daarna volgde er een dubbele wissel Coen en Rick kwamen erin voor Milan en Jason in de 65e minuut. De laatste 25 minuten verliepen zonder grote kansen voor beide ploegen, maar dat was deels ook te wijten aan het slordige spel.

Al met al speelden we geen geweldig voetbal, maar we wonnen wel met 3-1. Het was niet te wijten aan de inzet , het lukte gewoon niet zoals we wilden.