0 - 3

Prinses Irene JO19-1

1e klasse 1

11 november 2017 15:00

Zaterdag stond de wedstrijd Nulandia JO19 – Prinses Irene JO19 op de planning. Prinses Irene stond net boven Nulandia met 3 punten meer.
Het werd een wedstrijd zonder goed voetbal. Van beide kanten niet.

In de tweede minuut werd Nuland onterecht een doelpunt afgenomen. Er was een miscommunicatie tussen de keeper en laatste man van Prinses Irene waardoor de bal bij Noud kwam en vanaf de 16 met links laag over de grond kon scoren. Jasper stond in buitenspel positie maar stapte over de bal heen. De grens hield zijn vlag naar beneden, maar toch besloot de scheidsrechter te fluiten. Hij vond dat Jasper hinderlijk buitenspel stond, terwijl de keeper nooit meer bij die bal kon komen. Zo’n slechte beslissing heb ik nog nooit gezien.

Rond de 20e minuut kreeg Prinses Irene een corner. Ze hadden veel lange gasten en uit die corner viel dan ook onze eerste tegengoal. Hij stond helemaal vrij en kopte goed binnen. Verder was er niet veel te beleven tot in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Rick Verstegen kreeg de bal vanuit de kluts en schiet van een meter of 20 met links op de lat. Dat was onze beste kans van de hele wedstrijd.

Na de rust was het allemaal niet veel beter: passes van 3 meter die fout gaan, balaanname was er slecht en niemand bewaarde de rust in het spel. We probeerden veel druk te zetten maar ze kwamen er toch nog redelijk vaak uit. En anders speelde hun keeper een lange bal en wonnen zij de tweede bal. Rond de 60e minuut kregen wij de bal niet weg in het strafschopgebied en schoot een speler van Pr. Irene de bal vanaf de punt van de 16 over Tim heen: 2-0 achter. Bij iedereen zakte toen de moed in de schoenen en om nog iets te proberen gingen we voorin met een man meer spelen. Dit had niet het gewenste resultaat en na een actie van een speler van Prinses Irene wordt de 3e goal gemaakt. Hun spits stifte de bal over Tim heen. Verder waren er weinig kansen voor beide ploegen. Het spel was niet goed en daardoor is het een erg geflatteerde 0-3 geworden.