Groep 1 204

16 september 2017 15:00

Scheidsrechter

H.A. Vereijken

Het was de 3de bekerwedstrijd voor Nulandia. Beide ploegen zagen deze wedstrijd als een goede voorbereiding voor het seizoen die volgende week begint. Erp had aftrap. Beide ploegen begonnen gelijk fel er hierdoor werden er soms gemene overtredingen gemaakt. Dit kwam ook mede door de scheids die minder goed ter been was. Ook wilde de scheids de grensrechter een paar overslaan als er gevlagd werd voor buitenspel. Hierdoor werd de wedstrijd toch een beetje een beladen pot.

Dit was te merken toen er halverwege de 1ste helft een overtreding werd gemaakt op de linksback van Nulandia. Na de overtreding werd er zelfs nog een natrappende beweging richting het hoofd van de linksback gegeven. Hierdoor onstond er een klein opstootje doordat de spelers van Nulandia dit zagen als een rode kaart overtreding. De scheids deed er verder niets mee, liet het rustig sussen en voorbij gaan, maar had daarmee onbedoeld wel een toon gezet. De trainers van Erp waren zo verstandig om de betreffende eigen speler te wisselen om erger te voorkomen. De wedstrijd kon hierna weer doorgespeeld worden. Nulandia maakte een overtreding op de eigen 16. Deze vrijetrap schoot Erp binnen (0-1).  Nulandia begon terug te komen in de wedstrijd maar kreeg veel counters tegen van Erp. Enkele keren werd voor buitenspel gevlagd, maar door de scheidsrechter genegeerd. Dit had verder geen consequenties. Door een defensieve fout achterin bij Nulandia kwam Erp op een 0-2 voorsprong. Dit gebeurde vlak voor rust. Tijdens de rust wilde de grensrechter verhaal halen bij de scheids, maar besloot om de 2e helft niet meer te vlaggen. Nulandia besloot om van grensrechter te wisselen. In de 2de helft veranderde het beeld van de scheids niet. Ook de nieuwe grensrechter werd bijna continu genegeerd waardoor er een goal kwam die naar buitenspel rook (0-3). Het was de taak van Nulandia om zich op hun eigen spel te concentreren. Dit lukte naarmate de tweede helft steeds beter en Nulandia begon beter te spelen. Jammer genoeg leverde dat geen goals op bij Nulandia. Ook Erp kreeg geen kansen meer en de wedstrijd eindigde de in 0-3.