Datum

25 november 2017 11:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat we vorige week na de wedstrijd het kampioenschap zagen wegrijden richting Uden, waren we vandaag maar op 1 ding gebrand: Herstel!

Na een warming up op een kwart veld omdat er nog een jeugd-team aan het voetballen was, gingen we nog even de kleedkamer in. Eenmaal binnen is er eigenlijk niet meer gezegd als: "jongens, we weten denk ik allemaal wat we moeten doen, dus naar buiten en er tegenaan."

11:00 de eerste helft begon eigenlijk al meteen met redelijk goed voetbal. De bal rolde voornamelijk op de helft van de bezoekers uit Oss, die in de eerste minuten niet anders konden dan de bal een slinger geven zodra die voor de voeten kwam. Na 3 minuten spelen vond de eerste wissel al plaats, echter was het geen speler maar de grens die gewisseld werd. Toon Roelofs “erin” en Thijs Kappen eraf, Toon Bedankt voor je moedige inzet! Zoals eerder gezegd gaven de bezoekers de bal enkel een slinger naar voren maar deze mistte uiteraard kracht om 80 meter verderop achter Juul te eindigen. Rens nam een voorbeeld aan Oss’20 toen de bal met een stuit voor zijn voeten viel, en hem met rechtsbuitenkant en een waanzinnige curve achter de keeper schoot! Prachtige goal en 1-0!!! Even later schoot Gijs met rechts waar die met links moest schieten en hoorde die van de zijkant dat zijn linkerbeen er niet alleen aanhangt om te lopen, dit nam die wel heel serieus op want 2 minuten later schoot hij de bal schitterend van behoorlijke afstand met links over de keeper: 2-0!!

Nog 5 minuten later was het weer Gijs die met een schot van 20 meter laag en strak in de hoek de score vergrootte naar 3-0! Het hoogtepunt van de wedstrijd volgde dáárna! De bal werd via de zijkant in het keepersgebied gebracht en daar stond Tygo. En in plaats van aannemen en schieten besloot Tygo iets nog mooiers te doen: de bal achter standbeen panklaar voor de voeten leggen van Joey die daarmee 1 op 1 zou komen met de keeper. Gelukkig faalde Joey niet en schoot die hem hard in de lange hoek waardoor de hakbal achter standbeen van Tygo een schitterend vervolg kreeg! 4-0!

Rust: en net als voor de wedstrijd hebben we vrijwel niks gezegd deze week!

Over de tweede helft zijn veel dingen te zeggen maar niet dat die leuk was om naar te kijken. Zoals een wijs man en tevens grensjager bij de thuisploeg ooit zei: “De wedstrijd ging als een nachtkaars uit”. Een tweede helft waar vrijwel niks werd gecreëerd. Enkel wat afstandsschoten en corners die vrij makkelijk door de keeper van de bezoekers – die zich langzamerhand door ons toe doen tot man of the match begon te keepen – werden gepakt. Na 30 minuten spelen vond de dienstdoende scheidsrechter dit slaapverwekkende spel wel voldoende en gunde hij de ouders wat warmte in de kantine door af te fluiten!

Mannen we hebben onszelf weer prima herpakt na vorige week met deze overwinning!

Volgende week wacht onze laatste wedstrijd die we ook kosten wat kost moeten winnen!

Man Of The Match: Joey en Gijs Kerkhof!