Een prachtig resultaat tegen tot nu toe de beste tegenstander die we tegen hebben gehad!

NLC'03 JO13-1JM

1 - 3

Nulandia JO13-1

1e klasse 1

11 november 2017 11:30

Vandaag de wedstrijd tegen de nummer 3 op het programma! Voor ons de eerste van de 2 wedstrijden die we MOETEN winnen om aansluiting met de top te houden.

11:30

We startten vandaag erg fel zoals van te voren afgesproken. De wedstrijd speelde zich voornamelijk op onze helft af maar van echt kansen kwam het niet. De tactiek was simpel: 4-4-2 met Wessel op de aanvoerder en ruimte voor Gijs op het middenveld maken. Dit ging uitstekend, dankzij het harde werk van Wessel is de aanvoerder van NLC nauwelijks aan de bal gekomen. Na een goeie 10/15 minuten te hebben gespeeld komt de bal bij Tim. Tim worstelt in eerste instantie met de bal maar geeft hem vervolgens keurig af op Max. Na een geweldige versnelling van Max komt hij 1 op 1 met keeper en in plaats van te schieten speelt hij de keeper voorbij. 0-1! Helaas konden we niet lang van onze voorsprong genieten aangezien de razendsnelle rechtsbuiten bijna direct de 1-1 maakte. 5 minuten voor rust kwamen we er nog een keer uit. Een bal die door Kaj met het hoofd werd verlengd kwam bij Max die zijn tweede van de wedstrijd binnenschoot! 1-2! Lekker zo net voor rust.

NLC maakte voor rust nog wel de 2-2 maar onze grensrechter was goed wakker en stak zijn vlag in de lucht aangezien de spits van Lith een halve meter buitenspel stond! Zodoende gingen we alsnog met een voorsprong de rust in!

Rust: we zijn er nog lang niet mannen!

De tweede helft start net zo of misschien nog wel feller als de eerste helft. Wederom had Wessel de belangrijke taak om hun belangrijke schakel te verdedigen en dit heeft hij keurig gedaan! Een fysieke en slopende tweede helft was het vervolg van onze te verdedigen voorsprong. Een Helft waarin beide teams een schouderduw, tackle of sliding niet uit de weg gingen. Alle 22 spelers waren dan ook zichtbaar moe bij het eindsignaal. Maar 10 minuten voor het einde had Kaj gelukkig nog energie genoeg toen de bal over de middenlijn bij hem kwam. Na een mooie solo vanaf de middenlijn tot het keepersgebied met 2 verdedigers in de achtervolging kwam hij bij de keeper. Hij speelde de keeper om - wat hij waarschijnlijk bij Max had afgekeken – en kapte nog een keer terug naar zijn rechter om hem genadeloos binnen te knallen op een leeg doel. 1-3! Langs de kant waren er ouders die de punten al dachten binnen te hebben maar we moesten nog 10 minuten. Gelukkig kregen ze gelijk en werd er niet meer gescoord waardoor de eindstand op 1-3 bleef staan! Een prachtig resultaat tegen tot nu toe de beste tegenstander die we tegen hebben gehad!

Chapeau mannen en op naar volgende week!

Man Of The Match: Wessel Smits