Scheidsrechter

H. Reefs

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag 14 oktober, tijd voor de wedstrijd tegen Herpinia. Een ploeg die naar eigen zeggen te hoog is ingedeeld en de eerste competitiehelft lekker uit wil spelen en dan degraderen. Voor ons zaak om te helpen aan die degradatie door te winnen! Na een felle warming-up van de jongens en een gezellig praatje van de trainers van beide ploegen onderling konden we starten.

11:00 het begin van de wedstrijd was het vooral de kat uit de boom kijken bij onze jongens. Wel druk zetten, geen druk zetten wat moeten we doen? Kaj zet vervolgens wel druk op zijn directe tegenstander die vervolgens de bal compleet mist. Kaj neemt hem over maar de voorzet trof helaas geen doel!
Na 5 minuten gespeeld te hebben was het Herpinia die het veld regeerde met af en toe een uitbraak van ons. Terwijl wij de voetballende ploeg wilden zijn en de mannen van Herpinina vol onder druk wilden zetten, was het andersom en stonden we een aantal minuten met de rug tegen de muur. Tot op een zeker moment de bal bij Kaj komt, hij een solo in zet en de bal vervolgens via een speler van Herpinia in het eigen doel vliegt! Doelpunt, 1-0! Na de goal kwamen we wat meer vrij te voetballen en werden de ruimtes bij de tegenstander steeds groter. Aan het einde van de warming-up kwam Rens naar ons toe dat die last van zijn knie had; Ga het er maar uit lopen kerel, kun je dadelijk meedoen! Van die blessure was echter weinig meer te zien toen die de bal op de linker flank kreeg 3 man uitspeelde en bal panklaar neerlegde voor Joey, die op zijn beurt de bal kon binnenschuiven in een leeg doel! Prachtige aanval 2-0!

Rust!

De tweede helft is er weinig tot niks gebeurd. Enkel wat kansen die al vroegtijdig afketste of waarbij het duidelijk zichtbaar was dat de bal niet tegen de touwen geslingerd zou worden. Een uniek moment in de tweede helft was natuurlijk het feit dat de gebroeders Kerkhof, onze eigen Gijs en broertje Siem, samen op het veld stonden. Samenspel van de broertjes leverde zelfs nog een prachtige aanval op die Siem helaas net niet kon binnenschieten. Aan het einde van tweede helft viel de beslissing pas echt toen Gijs de bal wel tegen de touwen kreeg. 3-0!

Al met al was het van onze jongens een matige wedstrijd. Willen we bovenin mee blijven doen zullen we toch echt beter moeten gaan presteren. Maar ondanks dat konden de trainers na de wedstrijd lekker genieten van een biertje met een tosti of gehaktbal!

Mannen, volgende week een oefenwedstrijd!

Man Of The Match: Rens Savelkouls